Delhaize backstage: beleef het avontuur met melanie!

In februari vorig jaar ging Mélanie naar Sicilië om de productie van onze bloedappelsienen te ontdekken en onze producent te ontmoeten. Onze nieuwe verslaggever geeft ons haar indrukken!

Mélanie

Wat is je beste herinnering aan het avontuur?
De eerste ontdekking van de appelsienenboomgaarden. Het was prachtig, vooral met dit indrukwekkende uitzicht op de Etna.

Kan je een kleine anekdote met ons delen?
Een grote anekdote hahaha! We moesten donderdagavond terugvliegen. 10 minuten voor het vertrek, om 18 uur, kregen we een bericht dat de vlucht afgelast was en de luchthaven gesloten was! Dit alles vanwege het stof van de Etna! Uiteindelijk hebben we een busje gehuurd om naar het andere vliegveld in Palermo te gaan en op vrijdagochtend het vliegtuig te nemen.

Hoe was het avontuur en wat heb je ervan geleerd?
Het was een geweldig avontuur. Als consument hebben we vaak vooroordelen over producten die uit andere landen worden verkocht. Hier heb ik tenminste het traject van een appelsienen kunnen ontdekken en nu weet ik waarom ze er allemaal hetzelfde uitzien en zo glimmend zijn. 🙂

De ontmoeting met de producent in een paar worden?
De producent was schattig! Hij heeft ons zijn passie voor zijn werk en zijn appelsienen doorgegeven. Hij heeft ook veel anekdotes gedeeld omdat zijn hele familie betrokken is in zijn bedrijf. Ik vind dat geweldig, want hier in België vind je dit soort familiebedrijf eigenlijk niet zo vaak. Hij was echt opwindend en toonde een ware liefde voor appelsienen en zijn werk. Toen we het bedrijf gingen bezoeken, was het ook ongelooflijk. We hebben een perfecte manier van werken ontdekt en we begrijpen nu het traject dat appelsienen moeten afleggen voordat ze in onze Delhaize-winkels liggen!
Het was heel informatief! Ik ben blij dat ik hem heb ontmoet en deel heb gemaakt van dit ongelooflijke avontuur.

Advies voor geselecteerd toekomstige ambassadeurs?
Plan een paar extra verlofdagen 🙂 Nee, grapje - geniet vooral van deze unieke ervaring! Nogmaals bedankt Delhaize!

Ontdek het avontuur van Mélanie in het Delhaize Magazine dat nu gratis beschikbaar is in de winkels.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Wat vind je van deze backstage-avonturen? 😀

Een gelukkig 2020!

Nu de oesters, de champagne en de foie gras zo goed als verteerd zijn en onze pijnlijke voeten van het dansen bijna verdwenen zijn, zijn we klaar voor de goede voornemens van het nieuwe jaar. Het is tijd om in actie te komen. 😊

nydll

Welke goede voornemens voor 2020? That’s the question!

Meer sporten, evenwichtig eten, meer aandacht hebben voor je naasten, nieuwe professionele uitdagingen aangaan, meer tijd voor jezelf nemen…

De goede voornemens kunnen talrijk en verschillend zijn, afhankelijk van de motivaties van iedereen. Het is belangrijk om een positief doel te stellen voor het komende jaar en te proberen dit te bereiken of er in ieder geval dicht bij te komen. 😉

De goede voornemens van het Delhaize-team

Aan onze kant, hebben wij als goede voornemen om jullie verder interessante projecten aan te bieden. Om te blijven luisteren naar jullie wensen en om jullie te blijven vergezellen tijdens projecten om zo samen prachtige ontdekkingsmomenten door te brengen.

Wij wensen jullie een nieuw jaar vol vreugde en verrassingen! 🎊

Tot snel voor nieuwe schitterende projecten in 2020! 😜


@alle Delhaize Ambassadeurs: wat zijn jullie voornemens voor 2020? Wat voor projecten willen jullie dit jaar uitproberen?

DANK JULLIE WEL!

Het moment voor een feestje aan onze mooie gedekte tafels is aangebroken!

De feestdagen zijn voor ons de gelegenheid om terug te blikken op de mooie avonturen die wij het hele jaar samen hebben beleefd en om iedereen te bedanken!

danke2019

Wij zijn erg blij om te zien dat steeds meer van jullie aan onze projecten deelnemen, berichtjes achterlaten op onze artikels en supermooie foto’s sturen. Jullie zijn echt TOP!

Jullie betrokkenheid, enthousiasme en vriendelijke woorden hebben ons geraakt !

Blijf vooral je ideeën en feedback met ons delen zodat wij onze projecten kunnen verbeteren en je avonturen kunnen aanbieden die zo dicht mogelijk bij jouw verwachtingen en wensen liggen.

Wij wensen je prettige feestdagen toe en zijn over een paar weken in topvorm terug met nieuwe avonturen voor 2020! ✨

Tot volgend jaar. 😘


@alle Delhaize Ambassadeurs: Wat was je beste herinnering met de Delhaize Ambassadeurs dit jaar? Klaar voor nieuwe avonturen?

‘OMG’ chocolade voor kerst?

Nu de kerstvakantie nadert, zijn onze smaakpapillen dolgelukkig met het idee om lekkere chocolade te kunnen degusteren. Een mooie gelegenheid om opnieuw even terug te denken aan de heerlijke ontdekking van de duurzame chocolade van Delicata eerder dit jaar...

delicata

Tijdens dit verrassende chocolade-avontuur konden de Ambassadeurs het merk Delicata en haar 4 assortimenten ontdekken om zo een avontuur vol geluksmomentjes te beleven:

 • Everyday Happiness: jouw ultieme dosis chocoladeplezier.
 • Sparkling Happiness: een kleurrijke gamma met bruisende smaken!
 • Discover Happiness: een gamma met vernieuwende en innovatieve smaken
 • Original Happiness: een gamma dat ons mee op reis neemt naar de meest exotische plaatsen: Oeganda, Tanzania, Costa Rica en Peru.

Breng me even terug naar het Delicata-avontuur !

Hier watertanden we nog steeds en hebben wij definitief onze “Mmm” in “OMG” veranderd! 😊

Een geweldig en origineel cadeau-idee om onze geliefden kennis te laten maken met de chocolade van Delicata!


@alle Delhaize Ambassadeurs: Ga je van de feestdagen gebruik maken om de Delicata-chocolade te ontdekken of te laten ontdekken door je geliefden? Zo ja, welk Delicata-assortiment heeft jouw voorkeur?

Een heerlijke kerst met Delhaize!

Tijdens Kerstmis, tellen niet alleen de cadeautjes! Wat is er fijner dan te ontspannen in een warm huis dichtbij de open haard en met op de achtergrond de geur van lekkere gerechten. Vandaag nodigt Delhaize je uit om je kookkunsten te onthullen aan je gasten.

pannacotta

Om je gasten te verrassen, hebben wij een recept, ontwikkeld door Sofie Dumont, in petto! Benieuwd?

Duik snel je keuken in voor de “Duo’s van Panna Cotta met mango en vanille”. 😉

Ingrediënten voor 8 porties:

 • 4 limoenen
 • 5 dl kokosmelk
 • 1/2 citroen (voor de afwerking)
 • 1 grote rijpe mango
 • 3,5 dl slagroom (40% v.g.)
 • 50 g kristalsuiker
 • 1 mango (voor de afwerking)
 • 6 kleine gelatineblaadjes
 • 1 kl vloeibaar vanillearoma
 • 1 appel (voor de afwerking)
 • 1 tablet witte chocolade (voor de afwerking)

Bereiding: Bereidingstijd: 30 min. + 2u. kooktijd

 1. Laat 2 x 3 gelatineblaadjes apart in koud water weken.
 2. Breng de room, de suiker en het vanillearoma zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Voeg 200 g mangostukken toe en mix fijn. Zeef en giet in een karaf.
 3. Rasp de zeste van de limoenen heel oppervlakkig. Doe ze in een steelpan met de kokosroom en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min. rusten. Zeef en giet in een karaf.
 4. Zet glazen schuin in een muffinbakvorm en verdeel er de mangoroom over. Laat 1 u in de koelkast opstijven. Zet de glazen recht en giet er de andere bereiding in. Laat nog minstens 1 u opstijven.
 5. Mix de rest van de mango en het sap van 1 limoen met een staafmixer en overgiet de panna cotta met deze coulis.
 6. Bak de tablet witte chocolade 8 min. goudbruin in de oven op bakpapier (voorverwarmd op 170°C) en laat ze afkoelen. Breek de chocolade in grote kruimels. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de appel. Besprenkel ze met citroen. Snijd de ongeschilde mango in stukken en karamelliseer ze met een brander of onder de grill van de oven. Werk de panna cotta met al deze elementen af en dien koel op.

Onze kooktip: Normaal is kokosroom zoet genoeg en hoef je er geen suiker aan toe te voegen, maar je mag er naar eigen smaak een beetje suiker aan toevoegen wanneer je hem opwarmt. Je kunt de panna cotta zonder probleem een dag op voorhand klaarmaken om meer tijd te hebben op D-day.

Vind dit recept terug op onze website door hier te klikken.

Nog meer inspiratie nodig voor jouw maaltijden tijdens de feestdagen ? Klik dan snel hier.

Het is nu tijd om te oefenen zodat alles perfect is op D-Day, maar ook om alvast te gaan genieten. 😉


@alle Delhaize Ambassadeurs: Wat staat er op het menu voor Kerstmis?