Knapperig nieuws!

Mjammie, wie heeft er zin in een lekkere croque-monsieur?

Goed nieuws voor de fans: Delhaize maakt het je graag makkelijk door je favoriete combinaties nu in één verpakking te stoppen!


Dat levert in één-twee-drie een praktisch én heerlijk gerecht op voor een lunch, avondmaal of tv-snack.


Lees snel verder om meer te weten te komen over deze verrukkelijke nieuwigheid! 😎

Knapperig nieuws!

Je kunt kiezen uit vier variëteiten: vier sneetjes kaas en vier sneetjes kipfilet, ham, prosciutto of chorizo.


Ga jij voor de klassieke combo ham-kaas?


Of mag het een beetje origineler, met een pittige versie op basis van chorizo? Je kunt ook de Italiaanse toer opgaan met prosciutto …


Tot slot is er een versie met kipfilet zodat iedereen zijn favoriet kan kiezen uit deze verschillende variëteiten-in-één-pak.


Het enige wat je nog moet doen is brood kopen en je kunt zo aan tafel voor een van deze superlekkere croque-monsieurs.

Wist je dat …

… de croque-monsieur oorspronkelijk van bij de Aboriginals komt?
Inderdaad, de oudste sporen van de croque-monsieur treffen we aan in Australië: de Aboriginals bereidden hun vangst van de dag boven een houtvuur tussen twee sneetjes deeg, met behulp van een grote tang.


Het is pas vele eeuwen later dat we de croque-monsieur zien opduiken in Frankrijk. Daar bestond hij uit twee vierkante sneetjes witbrood, belegd met ham en bestrooid met gegratineerde kaas. De croque-monsieur zou voor het eerst geserveerd zijn in 1910 in een Parijs café, gelegen aan de Boulevard des Capucines.

Vertel het ons!

Aan tafel en Croque-it! 😊


@alle Delhaize ambassadeurs: wat vind jij van deze nieuwe verpakking die alles bevat voor een croque-monsieur op maat?

Delhaize backstage: Zo beleefden Sylvianne en Bianca het!

In augustus vorig jaar gingen Sylvianne en Bianca op bezoek bij een Belgische rundveehouder. Bianca deed dat in Vlaanderen, Sylvianne in Wallonië. Onze kersverse reporters brengen verslag uit!

  • Delhaize backstage: o beleefden Sylvianne en Bianca het!
  • Delhaize backstage: o beleefden Sylvianne en Bianca het!

Welke goede herinnering houd je over aan dit avontuur?

Sylvianne: Ik heb in het bijzonder aan het sympathieke Delhaize-team en aan de vriendelijke ontvangst door de rundveehouder goede herinneringen over gehouden. Ondanks het titanenwerk dat de boer verzet, nam hij uitgebreid de tijd om met ons te praten en ons rond te leiden op zijn boerderij. Daar wil ik hem langs deze weg graag van harte voor bedanken!


Bianca: De passie en gedrevenheid van Kathleen en haar gezin. Zij hebben geen makkelijke stiel en toch doen ze dit met hart en ziel.

Kan je een kleine anekdote met ons delen?

Sylvianne: Hittegolf en coronavirus ... Maar een gemotiveerde Delhaize Ambassadrice laat zich daar niet door tegenhouden.


Bianca: Een kalfje had bijna mijn handtas opgegeten tijdens de uitleg van Kathleen. Je merkt dat de dieren zich heel goed voelen en dichtbij komen, omdat ze goed verzorgd worden.

Hoe is dit avontuur voor jou verlopen en wat heb je er van opgestoken?

Sylvianne: Ik weet nu dat het vlees dat bij Delhaize wordt verkocht, kwaliteitsvlees is, afkomstig van een familiebedrijf. En ik die dacht dat het om industrieel gekweekt vlees ging. Een fijne ontdekking!


Bianca: Het is een levenswerk van vele generaties. Door de digitalisering moeten zij zich steeds bijscholen en mee zijn met vernieuwing. Ik heb geleerd dat er veel stappen en processen voorafgaan alvorens we in de winkel een afgewerkt product kopen. Lokaal kopen zou meer gepromoot moeten worden. Je steunt er de lokale handelaar en producent mee en het is beter voor het milieu. Delhaize hecht hier veel belang aan.

Kan je je ontmoeting met de producent samenvatten in een paar woorden?

Sylvianne: Een man met passie voor zijn werk, die leeft voor zijn dieren en die er veel belang aan hecht om altijd kwaliteitsvlees af te leveren. Een hartelijke, familiale sfeer typeert het leven op deze boerderij en dit veebedrijf.


Bianca: Kathleen en Guido zijn heel gedreven, zij zetten zich ook in voor jeugdverenigingen. Zo konden tijdens coronatijden kampen doorgaan op hun weiden. Het siert hen dat ze zich inzetten voor dier, milieu en maatschappij.

Tips voor onze ambassadeurs?

Sylvianne: Ga ervoor! Het is niet alleen een unieke, verrijkende ervaring, je leert ook veel bij over de producten die je regelmatig eet en waar ze vandaan komen.


Bianca: Als je de kans krijgt om deel te nemen aan deze leerrijke ervaring, zeker doen! Je ziet hoeveel betrokkenheid er is tussen producent en Delhaize.Lees meer over het avontuur van Bianca en Sylvianne in het Delhaize Magazine dat je gratis kunt meenemen in je winkel of dat je kunt lezen op hier.


@alle Delhaize ambassadeurs: wat vind jij van deze avonturen achter de schermen? 😀

Achter de schermen met de Goebezigers: ontdek de ervaring van Aad!

In augustus ontmoette Aad het team van Delhaize en ontving hen erg gastvrij bij hem thuis om er zijn tips en advies te delen voor een gezellige en lekkere herfst in de keuken. Vanzelfsprekend werden de geldende regels voor social distancing gerespecteerd.

Onze ambassadeur van de Goebezigers en beheerder van het instagramaccount @breusb vertelt over zijn ervaring.

Aad

Hoe is dit avontuur verlopen en wat vond je ervan?

Het avontuur was bijzonder leuk. Je komt in contact met heel fijne mensen in een setting die je niet gewoon bent, fotograaf, belichting, compositie enzovoort. Je bent als het ware "gedepayseerd" in je eigen keuken.

Kan je ons een kleine anekdote vertellen van je fotoshoot?

Tijdens de fotoshoot was het eigenlijk nog erg mooi weer en verzengend warm. Desondanks had ik een dik flanellen hemd aan om in de herfstsfeer te blijven. Uiteraard had ik het warm en was ik behoorlijk aan het zweten. Daar hebben we goed mee gelachen. Ook met de poses die de fotograaf mij deed aannemen om het beste "postuur" te krijgen op de foto. Een amateur-fotomodel waardig.

Wat kan je vertellen over je ontmoeting met het Delhaize-team?

De mensen van het Delhaize-team waren erg hartelijk en professioneel. We hebben fijne gesprekken gehad over de toekomst van onze voeding, over bio, over de smaak van tomaten, over het leven. Het was een uitzonderlijke voormiddag.

Heb je nog een tip voor onze ambassadeurs?

Aan alle mensen die ambassadeur willen worden zou ik zeggen: doen!! Het is een uitgelezen kans om uit je comfortzone te komen en nieuwe dingen te leren en te ervaren, begeleid door fijne en gemotiveerde mensen.Ontdek het volledige avontuur van Aad in het Delhaize Magazine, gratis en voor niets beschikbaar in de winkel.


@alle Delhaize ambassadeurs: wat vinden jullie van deze uitzonderlijke avonturen? 😀

Een nieuwe ecologische verpakking doet haar intrede!

Er valt weer wat nieuws te melden bij Delhaize! In het kader van zijn actieplan The Lion’s Footprint zet Delhaize zich 100% in voor het klimaat en stelt het je nu zijn nieuwe kartonnen verpakking voor gedroogde vruchten voor!

We zoomen even in op de voordelen, de doelstellingen en de concrete resultaten …

Een nieuwe ecologische verpakking doet haar intrede!

The Lion’s Footprint en zijn recycleerbare verpakkingen om het gebruik van plastic terug te dringen!

We informeren je graag over een van de nieuwste initiatieven van Delhaize in het kader van zijn actieplan The Lion’s Footprint.


We herhalen nog even dat Delhaize tegen eind volgend jaar volledig CO2-neutraal wil zijn.


Op het programma: vermindering van plastic door het gebruik van recycleerbare of herbruikbare verpakkingen, vermindering van en compensatie voor CO2-uitstoot en tegengaan van voedselverspilling.

Een nieuwe ecologische verpakking in karton voor gedroogde vruchten

Lionel, Goebeziger en verantwoordelijk voor de afdeling droge voeding, stelt je een nieuwe ecologische verpakking voor gedroogde vruchten voor.


Wat verandert er? Vroeger zaten onze gedroogde vruchten in een plastic potje, maar nu stoppen we ze in een bakje van bruin gerecycleerd karton, met een flinterdunne plastic folie bovenop! Zowel de folie als het karton is 100% recycleerbaar.


Pluspunt? Je kunt het bakje makkelijk opnieuw hermetisch afsluiten zodat het product langer lekker vers blijft. Mooi toch? 😉


Kort samengevat: minder plastic en minder voedselverspilling!

Het resultaat van dit ecologische initiatief? 13,5 ton minder plastic per jaar.Ben je klaar om kennis te maken met deze nieuwigheid? Ga dan snel naar je Delhaize-winkel of naar de e-shop


@alle Delhaize Ambassadeurs: wat vind je van deze nieuwe kartonnen verpakking? Wat zijn volgens jou de grootste voordelen ervan?

Vertrek mee op smaaktrip!

Een tripje naar Azië of Latijns-Amerika, het zegt je wel wat? Tuurlijk wel! En Delhaize zorgt ervoor dat jij op stap kunt zonder je huis te verlaten! Inderdaad, je hoeft enkel je keuze te maken uit de meer dan 50 nieuwe producten uit alle hoeken van de wereld in hun assortiment “Wereldkeuken”.

Zet je zonnebril op en maak je klaar voor een exotische reis! 😎

Vertrek mee op smaaktrip!

Maak kennis met meer dan 50 nieuwe producten uit de wereldkeuken

Keuze in overvloed dankzij vier grote merken die uitpakken met meer dan 50 nieuwe producten van overal ter wereld! We bekijken er enkele in detail …😊

Suzi Wan – Chinese keuken: het toonaangevende merk voor Aziatische producten in Europa

Het al bijzonder ruime assortiment wordt nu aangevuld met vier nieuwe producten die een Aziatische toets toevoegen aan je gerechten van elke dag. Maak kennis met de noedels voor wok udon, noedels voor wok ramen, kokosmelk light en een zoutarme sojasaus.

Capsicana – Zuid-Amerikaanse keuken

Een assortiment Latijns-Amerikaanse producten van hoogstaande kwaliteit, ingedeeld in twee categorieën:

  • Sauzen vol authentieke smaken
  • Kruidenmengelingen die je kunt gebruiken voor je marinades, je BBQ en je fajita’s. Ze zijn allemaal zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs en mensen die glutenvrij eten.


Twee nieuwe sauzen doen hun intrede: Mexican Chilli & Honey en Brazilian Chili & Coconut. Daarnaast zijn er twee nieuwe kruidenmengelingen: Argentinian Garlic & Paprika en Brazilian Paprika & Spices.

Saaie maaltijden zijn verleden tijd dankzij Santa Maria – de tex-mex keuken!

Dit merk gebruikt uitsluitend ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Santa Maria is vooral bekend voor zijn tex-mex producten. Maak nu kennis met drie nieuwe specialiteiten: Enchilada Seasoning mix, Chunky Wrap salsa en Tortilla Corn & Wheat.

Conimex – De Zuidoost-Aziatische keuken sinds 1932!

Conimex maakt dat de heerlijke Aziatische smaken ook bij ons te koop zijn. Het assortiment omvat meer dan honderd producten! Deze twee nieuwe producten zijn exclusief te vinden bij Delhaize: volkoren noodles en een wokpasta met citroengras, kokosnoot en chili.

Het volledige assortiment vind je in de e-shop en in onze winkels.

Vertel het ons!


Klaar om je reisbestemming te bepalen? 😊


@alle Delhaize ambassadeurs: voor welke exotische keuken(s) val jij als een blok? 😊