Delhaize backstage: beleef het avontuur met hanne!

Hanne is in december naar onze bier- en whiskyproducent Het Anker geweest. We wilden graag weten hoe haar avontuur in deze Belgische brouwerij en distilleerderij verliep en wat zij van deze unieke ervaring heeft onthouden. Op naar Mechelen!

Hanne

Je beste herinnering aan het avontuur?
Zonder twijfel: de mensen! Zowel het team van Delhaize als van de brouwerij bestond uit gedreven sympathieke mensen. En lekker bier maakt dat alleen maar beter.

Kan je een kleine anekdote met ons delen?
De shoot vond plaats midden december (ook wel bekend als 'putteke winter'). Aangezien de reportage voorzien is om uit te komen rond Pasen moesten we doen alsof het een lekker lenteweertje was, inclusief lente-outfit. Geen probleem, behalve dat sommige buitenshots tot vijf keer toe herhaald moesten worden omwille van de camerahoek of omdat sommige mensen hun tekst wel eens vergaten.

Hoe was het avontuur en wat heb je ervan geleerd?
De gedrevenheid van de brouwerij. Ze kijken naar de toekomst met respect voor de tradities en het wondermooie Mechelen. En ze zijn nog sympathiek ook.

Het avontuur in 2 woorden?
Awel ja! Een camera op je gezicht, veel mensen, veel producten en een drukke dag. Of als het echt twee woorden moeten zijn, die woorden maar zonder spaties :).

De ontmoeting met de producent in 2 woorden?
De beste tijd met hem? Het keuvelen. Ze namen de tijd om tussen de stookketels mijn vele vragen te beantwoorden. Vakidioten in de meest positieve zin van het woord!

Advies voor geselecteerde toekomstige ambassadeurs?
Hakuna matata. De crew van Delhaize weet waar ze mee bezig is en als je dan ook gematcht wordt met een topproduct als Gouden Carolus, dan loopt er niets mis.

Ontdek het avontuur van Hanne in het Delhaize Magazine dat in de winkel verkrijgbaar is.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Zou je geïnteresseerd zijn in een avontuur als dat van Hanne? 😀
26 april

De volgende keer willen we iets meer over je weten...

Neem deel aan de derde editie van Delhaize backstage!

Zin in een nieuw Delhaize-avontuur? Wij gaan richting Spanje! De geselecteerde Ambassadeur krijgt deze keer de opdracht om de teelt van pitloze druiven te ontdekken en één van onze producenten te ontmoeten.

raisins

Ben je geïnteresseerd in de natuur en de landbouw? Wil je weten hoe het voedsel dat wij dagelijks eten wordt geproduceerd?

Dan is deze reis naar Spanje voor jou!

Hoe kan je deelnemen?

Beantwoord de vragenlijst en voeg je geheime recept met druiven toe. Als je geselecteerd wordt, verschijnt dat recept binnenkort in het Delhaize magazine.

Ik schrijf me in!

Hoe gaat het in zijn werk?

De geselecteerde ambassadeur zal eind juni, 2 dagen kunnen doorbrengen in Spanje om alles te weten te komen over de pitloze druiven van Delhaize. Hij of zij ontmoet er een wijnboer en ontdekt alle geheimen van de druivenoogst.

Hij of zij doet ook mee aan een fotoshoot voor het Delhaize magazine en in een video die achteraf op social media van Delhaize te zien zal zijn.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Ben je klaar om jouw beste recepten te delen?

12.04

Ontdek volgende week de ervaring van Hanne!

Ontdek welke chocolade-eter je bent!

Klaar voor de traditionele chocoladezoektocht in de tuin?

Voordat je begint met het kopen van lekkere chocolaatjes, doe deze kleine quiz en ontdek welke chocolade-eter je bent 😉.

Ontdek welke chocolade-eter je bent!

Wat is jouw favoriete chocolade?
a. Ik geef de voorkeur aan klassieke chocolade, melk of puur.
b. Ik hou van chocolade met lekkere en originele smaken: hazelnoten, gepofte rijst, stukjes fruit.
c. Ik hou zowel van klassieke als van gastronomische chocolade!

Jouw smaakpapillen worden geprikkeld als de chocolade…
a. Zoet en smeltend is en een zachte smaak achterlaat.
b. Bitter en knapperig is, met een knetterend gevoel in de mond.
c. Kruidig en verrassend is, om nieuwe sensaties te ontdekken.

Wat betekent chocolade voor jou?
a. Een fascinerend moment dat gepaard gaat met een gevoel van plezier.
b. Een waardevol en uniek moment om de zorgen van de dag te vergeten.
c. Een moment dat me doet reizen en mijn zintuigen prikkelt.

Resultaten:
De fijnproever
Jij bent een chocoladefan die kwaliteit boven alles stelt. Je neemt de tijd om chocolade in kleine hoeveelheden te proeven om de smaken te waarderen, zonder veel poespas.



De avonturier
Voor jou is het eten van chocolade een teken van innovatie en je houdt ervan om nieuwe smaken te proberen. Geniet van chocolade: het is je eigen kleine moment van geluk!



De liefhebber
Je bent een echte chocoladefan, je weigert het nooit en het is ook een echt moment van troost.


Deel met ons de foto's van jouw chocoladeproeverijen en/of paaseierenspeurtochten met de hashtag #DelhaizeAmbassadeur.


@alle Delhaize Ambassadeurs : Met wie raap jij dit jaar paaseieren?

8 April


Klaar voor een nieuw avontuur achter de schermen van Delhaize? 🤩

DELICATA: vergeet mmm, ga voor omg!

Voor dit nieuwe project, vergeet alles wat je tot nu toe hebt geleerd: Delicata zal jouw dagelijkse leven revolutioneren, je gewoontes laten schitteren en je Mmm in OMG veranderen!

delicata Met 3.500 ambassadeurs, duik in de unieke wereld van Delicata!

Het bijzondere aan deze chocoladerepen? Jouw “Mmm” in “OMG” veranderen, want Delicata is geen chocolade, het is geluk in een reep. Tijdens dit project zul je smelten voor de volgende 4 assortimenten:

  • Everyday Happiness: jouw ultieme dosis chocoladeplezier met jouw favoriete smaken.
  • Sparkling Happiness: een kleurrijk gamma met bruisende smaken om jou dat extraatje te geven.
  • Discover Happiness: ideaal voor de avontuurlijke chocoladeliefhebbers, voor een intens en origineel moment van geluk.
  • Original Happiness: smaken die je zullen brengen naar de meest exotische bestemmingen.

    Jouw missie zal ook zijn om wat energie in het dagelijks leven van je vrienden en familie in te brengen door ze kennis te laten maken met Delicata. Wat is er mooier dan deze volledige “WHAA” ervaring te beleven met de mensen van wie je houdt?

    Het kleine beetje extra? De Delicata chocoladerepen zijn gemaakt met Belgische chocolade!

    Met Delicata engageert Delhaize zich om duurzame UTZ-gecertificeerde chocolade aan te bieden maar ook om meer respectabele arbeidsomstandigheden* in te zetten.

    Om deel te nemen aan deze campagne, hoef je alleen maar de volgende vragenlijst in te vullen: Yihaa, ik kom eraan!

*melkchocolade en pure chocolade, behalve het gamma Original Happiness.
Meer informatie op: www.utz.org en www.tonysopenchain.com


@alle Delhaize Ambassadeurs: Zijn jullie ronduit “OMG” lekkerbekken? 😊

Vis, omdat het gezond is!

Vis is écht gezond! Zo bevatten vette en semi-vette vissoorten omega 3-vetzuren. Magere vissoorten bevatten dan weer weinig vetten en zijn een bron van mineralen zoals jodium.

le poisson c'est bon

Vind de vis die bij jou past!

Kies vis naar jouw smaak en wensen: van magere vis, zoals kabeljauw, goudbrasem, wijting of zeewolf, tot vettere vis zoals zalm, makreel of tonijn.

Gegrild, gestoomd, gebakken of in de oven, keuze genoeg voor het klaarmaken van vis en om de pleziertjes te variëren. In tegenstelling met wat wij denken, is het koken van vis heel gemakkelijk! 😉

Wist je dat Delhaize zich engageert om alleen vissoorten te verkopen die op een duurzame manier gevangen of gekweekt worden zodat het maritieme ecosysteem niet wordt beschadigd.

Daarnaast is het aan te raden om twee keer per week vis te eten voor een evenwichtige voeding. 😊

Hier vind je een eenvoudig recept om lekker van te genieten 😉.

Zalm met fijne groentjes

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 6 wortelen
  • 1 courgette
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 dl room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 bussel bieslook
  • Peper en zout
  • 3 stengels witte selder
  • 1 bokaal visfond

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Schil de krieltjes en kook ze ± 12 min.
  2. Snijd de selder, de courgette en de wortelen in brunoise (kleine blokjes). Fruit ze 5 min in een sauteerpan met de olijfolie, voeg de visfond toe en laat 5 min pruttelen.
  3. Snijd de zalm in 4 stukken en bak hem 1 min per kant goudbruin op een vrij hoog vuur, in een pan met de gesmolten boter. Breng op smaak en haal van het vuur. Laat 2 min rusten.
  4. Giet de room op de fijne groentjes en laat nog 2 min pruttelen. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak.

    Kooktip Om je zalm perfect glazig te bakken, haal je hem 30 min op voorhand uit de koelkast.
    Heerlijk… laten we voor wat verse vis gaan!

@alleDelhaizeAmbassadeurs: Omdat meer vis eten beter is voor ons allemaal, maken we het makkelijker. Jij krijgt de hele maand maart -20% op al onze verse vis! Dus, door welke vis laat jij je verleiden?

14.03

Het is bijna tijd voor een nieuw heerlijk project