ONTMOET RIK EN NICOLAS, DE AMBASSADEURS DIE DEELNEMEN AAN ONZE 1ste editie van delhaize Backstage van 2019!

Dankzij hun originele recepten werden Rik en Nicolas geselecteerd om naar Schotland en Ierland te reizen om de geheimen van de Delhaize rundvee - en lammerenhouders. Voordat ze aan hun avonturen beginnen, wilden we onze twee fijnproevers beter leren kennen. 😃

Ontmoet Rik en Nicolas Ontmoet Rik en Nicolas

Voor hen is Delhaize

Rik: “Voor mij betekent Delhaize, de herinnering van met mijn vader en grootmoeder als klein kindje te winkelen en waarbij ik één iets mocht om ter plaatse te verorberen. Delhaize is ook mijn eerste studenten job als 16-jarige bij de afdeling beenhouwerij waarbij de koelruimte voor verfrissing zorgde in de warme zomermaanden. Tenslotte betekent Delhaize één van mijn inspiratiebronnen om nieuwe combinaties uit te proberen thuis in de keuken. Mede dankzij Delhaize Magazine krijgen producten in Delhaize een verhaal en dat verhaal is voor mij een ideale start voor nieuwe creaties.”
Nicolas: “Delhaize is voor mij het merk waar je een keuze kunt maken uit verschillende producten die aan alle wensen voldoen. Het is ook een echte goudmijn, ook voor recepten. Delhaize weet zichzelf opnieuw uit te vinden en verrast ons elke dag!”

Wat is hun favoriete moment in de winkel?

Rik: “Wanneer ik met een winkelkar aan de hand en gewapend met mijn zelfscanner alle winkelrekken afstruin. En mezelf er vervolgens op betrap met het stiekem meezingen, of beter gezegd mee mompelen, van de muziek die op de achtergrond van de winkel weerklinkt. Na mijn aankopen te hebben gedaan, verlaat ik de winkel in een paar eenvoudige stappen dankzij mijn zelfscanner. Ik kijk er altijd naar uit om de keuken in te gaan om mijn vondsten voor te bereiden.”
Nicolas: “Wanneer er een proeverij van nieuwe producten is! Ik vind het heerlijk om nieuwe producten en smaken te ontdekken, en Delhaize is daar ideaal voor.”

Welke vleesliefhebbers zijn ze?

Rik: “Ik varieer graag in verschillende soorten en delen vlees. Hierbij probeer ik de goede eigenschappen van ieder stukje te accentueren in de bereiding en hanteer ik de gedachte van ‘less is more’. Zodat de pure smaak van het vlees nog steeds aanwezig is.”
Nicolas: “Ik ben een gematigde en verstandige consument. Maar, als ik aan een recept begin, zoek ik altijd het beste stuk voor mijn gerecht om de smaken naar voren te brengen! Ik neem ook de tijd om het vlees te bakken: kwaliteitsvlees moet met zorg worden gebakken !

In april zal Rik onze rundveehouder uit Hereford ontmoeten en Nicolas vliegt in mei richting Ierland om de schapenhouderij te ontdekken. We houden je op de hoogte van de publicatie van hun recepten in Delhaize Magazine. 😊


@alle Delhaize Ambassadeurs: Welke vraag of vragen wil je dat Rik en Nicolas aan de producenten stellen?
27.02

Volgende week dagen we je uit 😉

Delhaize Backstage: beleef het avontuur met Aad!

In januari is Aad naar Zeeland geweest om onze grijze garnalenproducenten te ontmoeten. Omdat wij erg nieuwsgierig zijn, wilden we graag weten hoe zijn verblijf verliep en wat hij van deze unieke ervaring heeft onthouden. Daar gaan we!

Beleef het avontuur met Aad ! Hoe was het avontuur en wat heb je ervan geleerd?
Super, leerrijk, smaakvol en zeer hartelijk dankzij de fijne, hartelijke groep mensen in het Delhaizeteam. We leerden veel over de vistechnieken en de verwerking van de garnalen maar konden ook ervaren dat de vissersstiel hard is en veel vergt van deze moedige, hardwerkende mensen.

Je beste herinnering aan het avontuur?
Het proeven van een verse, onbehandelde garnaal net nadat hij op de boot in zeewater gekookt werd. Ongeëvenaarde smaak!

De ontmoeting met de producent in 2 woorden?
Warmhartig en bijzonder interessant.

Advies voor geselecteerde toekomstige ambassadeurs?
Stel je zeker kandidaat als je interesse hebt. Het is een unieke en fantastische ervaring waarvoor trouwens nogmaals mijn oprechte dank.


Ontdek het avontuur van Aad in het Delhaize Magazine dat in de winkel verkrijgbaar is.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Zou je bereid zijn om dit avontuur ook te proberen?

15.02
Volgende week, maken we kennis met Rik en Thomas die naar Schotland en Ierland gaan!

Voor Lichtmis, bak heerlijke pannenkoeken met delhaize

Morgen is Lichtmis aan de beurt! Het is tijd om van jouw kerstboom en kerstversiering weg te halen, en vooral om een berg pannenkoeken te maken 😋. Om je te helpen bij je voorbereidingen, delen we je ons beste recept voor pannenkoekbeslag.

Maria Lichtmis

Ons recept voor pannenkoekbeslag:

Ingrediënten
• 2 eieren
• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 5 dl volle melk
• 1/2 eetlepel druivenpitolie
• 20 g boter
• zout

Bereiding

 1. Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
 2. Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
 3. Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen…

  Voor ideeën van pannenkoekenvulling, klik hier

@alleDelhaizeAmbassadeurs: Wat eet je het liefst op jouw pannenkoeken? Chocolade, jam, suiker of iets anders? 😍
08.02

Op 8 februari gaan we naar Zeeland met Aad om zijn avontuur te ontdekken!

Neem deel aan de eerste editie van backstage Delhaize van 2019!

Wat is een betere manier om het jaar te beginnen dan met een nieuw Delhaize avontuur? Voor deze eerste editie van 2019 nodigen wij je uit om de veeteelt van twee dieren te komen ontdekken: het Hereford-rundvlees uit Engeland en het lam uit Ierland, want dierenwelzijn is een van onze prioriteiten.

Welkom in Schotland…

beef

Ben je geïnteresseerd in natuur en landbouw? Wil je weten hoe de rundveehouderij werkt? Dan is deze reis naar Schotland voor je!

Hoe kan je deelnemen?

Beantwoord de vragenlijst en voeg je geheime recept met rundvlees toe. Als je geselecteerd wordt, verschijnt dat recept binnenkort in het Delhaize magazine.
Ik doe mee

Hoe gaat het in zijn werk?

De geselecteerde ambassadeur vertrekt twee dagen naar Schotland in de maand april. Hij of zij ontmoet er onze Hereford rundveehouder en ontdekt alle geheimen achter dit kwalitatief vlees.

… of toch Ierland? agneau

Hou je van vlees en ben je gevoelig voor dierenwelzijn? Wil je weten waar het voedsel dat je eet vandaan komt? Dit Ierse avontuur zal jou zeker bevallen!

Hoe kan je deelnemen?

Beantwoord de vragenlijst en voeg je geheime recept met lamsvlees toe. Als je geselecteerd wordt, verschijnt dat recept binnenkort in het Delhaize magazine.
Ik doe mee

Hoe gaat het in zijn werk?

De geselecteerde ambassadeur vertrekt twee dagen naar Ierland in de maand mei. Hij of zij ontmoet er onze fokker van Ierse schapen en ontdekt alle geheimen van de schapenhouderij.

De ambassadeurs die geselecteerd zijn doen ook mee aan een fotoshoot voor het Delhaize magazine en in een video die achteraf op social media van Delhaize te zien zal zijn.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Liever Schotland of Ierland? 😀
22.01

Nog maar een paar dagen voor een nieuw culinair avontuur...! 😉

Delhaize wenst je een gelukkig 2019!

Het is tijd om je een gelukkig 2019 te wensen, vol vreugde, geluk, gezondheid, en bovenal, vol heerlijkheden met de Delhaize Ambassadeurs! 😋

newyear

Om dit jaar nog beter te maken dan het jaar ervoor, hebben we een aantal goede voornemens:

 • Jou helpen om beter en gemakkelijker te eten
 • Verrukkelijke innovaties met je delen
 • Jou het woord geven
 • Jou een breed assortiment recepten aanbieden

Eigenlijk zullen we onze laatste voornemen nu in de praktijk brengen! De drie koningen staan op het punt om aan te komen. Laten we ze snel een heerlijke koningstaart bakken 🤴🤴🤴.

Maar eerst, een stukje geschiedenis!

Op 6 januari, eren we de Drie Wijzen: Casper, Melchior en Balthasar. Zij volgden de ster vanuit het Oosten om de pasgeboren Jezus in Bethlehem te vinden en hem geschenken te brengen. Driekoningen wordt zowel door katholieken als protestanten gevierd. Het wordt ook wel Openbaring van de Heer of Epifanie genoemd.

Driekoningen gaat gepaard met een aantal leuke tradities. De bladerdeegtaart met frangipanevulling en verborgen boon is daar één van. De oorsprong van de driekoningentaart is onduidelijk. Volgens één versie van het verhaal zou de lekkernij afkomstig zijn uit het Franse Pithiviers. Koning Karel IV werd er gevangen genomen door de Hugenoten. Toen zij hun vergissing inzagen, boden ze de koning de plaatselijke specialiteit aan: een bladerdeegtaart. Karel IV vond die zo lekker dat hij de maker prompt tot koninklijke patissier uitriep.

Ons recept

Ingrediënten:

 • Boon + kroon
 • 50 g rozijnen
 • 2 rollen bladerdeeg met pure boter
 • 3 eetlepels melk
 • 2 grote wortelen
 • 120 g gemalen amandelen
 • 2 eieren
 • Een snuifje vierkruidenpoeder (facultatief)
 • 75 g blonde cassonadesuiker
 • 1 dikke eetlepel bloem
 • 75 g zachte boter
 • 1 koffielepel amandelaroma

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
 2. Meng de zachte boter, de suiker en 1 ei met de klopper. Voeg het amandelpoeder toe, het amandelaroma, de melk, de bloem en eventueel de vierkruidenpoeder. Meng goed.
 3. Schil de wortelen en rasp ze met de fijne kant van de rasp, je hebt 150 g nodig. Doe ze bij de bereiding, evenals de rozijnen. Meng goed.
 4. Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet de bereiding in het midden van de cirkel, smeer ze een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de vulling, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
 5. Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei. Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
 6. Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje warm is.

  Eet smakelijk!

@alle Delhaize Ambassadeurs: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?
11.01

Volgende week, gaan we op reis!