Zijn jullie braaf geweest?

Het einde van het jaar gaat bij Delhaize altijd gepaard met flink wat verrassingen. Oeroude tradities en lekkernijen spelen daarbij een belangrijke rol. En uiteraard is elke gelegenheid goed om nieuwe recepten uit te proberen!

stnicolas

Wanneer Sinterklaas in het land is, trakteren we familie en vrienden bij de koffie graag op wat lekkers.

Speculaasjes bijvoorbeeld, die heerlijk krokante koekjes met hun verrukkelijke bruine kleur, zijn perfect geknipt om sinterklaas te vieren. 😍

Kom, er valt geen tijd te verliezen. Hierbij het recept voor 30 speculaasjes, die je gezellig samen met andere gezinsleden of vrienden kunt bakken:

Ingrediënten:

  • 1/2 citroen (het sap)
  • 7,5 dl water
  • 20 g speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 200 g bloemsuiker
  • 400 g bruine suiker
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 175 g zachte boter

Bereiding: 1 u + 4 u koeltijd + 15 min baktijd

  1. Meng de bloem met de bruine suiker, de boter, de kaneel, de speculaaskruiden en het ei, en meng met de handen of met de keukenrobot met kneedhaak tot een elastisch deeg. Voeg een scheutje water toe indien het deeg te droog is.
  2. Rol het deeg tot een worst en pak in met vershoudfolie. Leg enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Haal het deeg uit de koelkast, doe de vershoudfolie eraf en snijd in plakjes van ± ½ cm. Rol de plakjes met een deegrol op een bebloemd werkblad uit en snijd er figuren uit naar wens.
  5. Bak op bakpapier gedurende 15 min in de oven.
  6. Maak een glazuur door de bloemsuiker, het citroensap en het eiwit te mengen.
  7. Bedek de speculaas met glazuur en laat even hard worden.



Mag je geen gluten eten? Maak deze sterretjes dan gewoon met boekweit- of speltbloem.

Ontdek dit recept op onze website door hier te klikken. 😉

Hou je meer van figuren in marsepein? Ook daar hebben we een lekker recept voor. 😋

Ingrediënten:

  • 240 g goede marsepein
  • bakpapier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Bereiding:

  1. Neem goede marsepein.
  2. Spreid de marsepein met de rol over een dikte van een cm uit op bakpapier of een plank die lichtjes is bestrooid met bloemsuiker.
  3. Druk daaruit figuurtjes met een vormpje.
  4. Smeer ze in met het ei dat je opklopte met het water.
  5. Leg ze op het bakpapier en laat ze ongeveer 15 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5 – 150°C).

    Het recept nalezen kan je op onze website.

    Deel je foto’s van al het lekkers dat je voor het sinterklaasfeest hebt bereid met de hashtag #DelhaizeAmbassadeurs.

@alleDelhaizeAmbassadeurs: Welk recept is jouw favoriet?

Bereid je voor op de eindejaarsfeesten met Delhaize!

Klaar voor een pittig nieuw proefavontuur? 1.000 ambassadeurs krijgen de kans krijgen om heel even weg te dromen naar "la bella vita".

Voor dit nieuwe project wil Delhaize graag mee aanschuiven aan je feesttafel, en dat vergezeld van hun prosecco Anna Perenna.

De feestdagen met Delhaize

Benieuwd naar wat die prosecco van Anna Perenna zo uniek maakt?

  • Hij proeft elk seizoen anders: hun smaak, die altijd verrassend is, ondergaat het hele jaar door subtiele variaties.
  • Hij is bio en vegan: biologisch, zuiver plantaardig en zonder toevoeging van dierlijke producten.
  • Hij past bij iedere gelegenheid: heerlijk als aperitief, maar ook bij tapas bijvoorbeeld!

Je merkt het al, deze bioprosecco met zijn lichtgouden kleur is een topper. Hij is fruitig en heeft een harmonieus aroma. Met zijn elegante fraîcheur is hij de ideale partner voor je feestmenu’s!

Stuur nu meteen je kandidatuur in en misschien mag jij wel ons assortiment prosecco’s van Anna Perenna uittesten!

Ik stel me kandidaat Elien!


@alle Delhaize Ambassadeurs: Bij welk gerecht ga je hem serveren?

Ouuuuhhh… Wie gaat er schrikken van de Halloweentaart van Delhaize?

Het is de week van Halloween, en wie aan Halloween denkt, denkt natuurlijk aan spinnen, vermommingen, feestjes en heerlijke maaltijden!

Geen inspiratie ? Geen probleem, wij geven je alvast enkele tips.

Opgelet lekkerbekken, wees nergens bang voor en verras jouw gasten met een thema-avond Halloween.

Grote ogen, lange scherpe tanden.... Hier is de bloederige Halloweentaart met pompoen en gember die je voor hen kunt bereiden voor deze spannende avond.

gateau

Ingrediënten voor 8 porties:

  • 4 eieren
  • 200 g pompoen
  • 1 citroen (sap et zeste)
  • 75 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g suiker
  • 250 g gezouten boter
  • 5 cm gember
  • 200 g bloemsuiker
  • 50 g zachte boter
  • 175 g amandelpoeder
  • 100 g St Môret
  • frambozen (garnituur)
  • 50 g pecannoten

Bereiding:

Bereindingstijd: 40 min + 45 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de pompoen.
  3. Rasp de gember en vang het sap op.
  4. Splits de eieren. Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
  5. Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
  6. Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
  7. Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
  8. Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
  9. Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
  10. Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
  11. Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
  12. Werk de taart af met frambozen.



Het enige wat je nog hoeft te doen, is genieten van deze taart, omringd met je monsterlijke gasten!

Wil je nog meer griezelige Halloweenreceptjes? Dan moet je hier zijn!

  • pompen

    Verbrande pompoen

  • pommes

    Pommes d'amour

  • cocktails

    Halloweencocktail

En vergeet niet om ook jouw angstaanjagende recepten te delen met de hashtag #DelhaizeAmbassadeurs.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Vieren jullie Halloween?

Trakteer jezelf op de heerlijke biologische nieuwigheden van Delhaize!

Er staat een nieuw Delhaize proefavontuur op jou te wachten! Daarvoor selecteren we 1000 ambassadeurs die de laatste biologische nieuwigheden van Delhaize willen uitproberen …

Zin om van je maaltijd een moment van intens proefplezier te maken? Hou je van lekker eten bereid met evenwichtige bioproducten? Lees dan snel de rest van dit artikel!

bio

Verlekker je alvast op dit trio van onweerstaanbare lasagnes, 100% bio:

  • Er is voor elk wat wils! De lasagnes zijn verkrijgbaar in drie verrukkelijke smaken: bolognese, groenten (veggie) en linzen / spinazie / kikkererwten (vegan).
  • Ze zijn evenwichtig, duurzaam geproduceerd en van hoge kwaliteit.
  • Bij de bereiding worden zoveel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt en ze worden gemaakt in een beschutte werkplaats in Wauthier-Braine.
  • Deze voortreffelijke lasagnes zitten verpakt in schaaltjes die volledig composteerbaar zijn. Ze zijn gemaakt uit cellulose, op basis van plantaardige materialen.



Ze hebben werkelijk alles om in de smaak te vallen. 😉

Warm jezelf op met één van deze twee heerlijke biosoepen, alleen of in gezelschap:

  • Zachte veloutésoep bereid met biotomaten, natuurlijk en romig. Ze proeft naar de zon, is op smaak gebracht met een vleugje verse room, en bereid met ingrediënten die allemaal afkomstig zijn uit de biologische landbouw.
  • Biogroentesoep waar het hele gezin van smult: : deze heerlijke groentemix is ideaal voor een gezellige avond met je familie. De soep is bereid met lekkere biogroenten vol natuurlijke smaken en heeft een zalige, romige textuur, die groot en klein vast weten te appreciëren!

    Beide diepvriessoepen zijn verpakt als miniblokjes: je warmt ze in enkele minuten op in de pan of in de microgolfoven, en je kiest zelf hoe groot je portie is.

    Stuur nu meteen je kandidatuur in en misschien mag jij wel als eerste deze bioproducten boordevol smaak uittesten!
    Ik stel me kandidaat, Elien!

@ alle DelhaizeAmbassadeurs: Welk(e) product(en) wil je het liefst uitproberen?

Delhaize backstage: beleef het avontuur met anne!

In juni is Anne naar Luxemburg gegaan om Jean Kircher, molenaar-bakker-filosoof, te ontmoeten. We wilden graag weten hoe haar avontuur verliep: volg de gids!

painettraditions

Je beste herinnering aan het avontuur?
Mijn beste herinnering is het multidisciplinaire team dat mij de hele dag heeft begeleid: gastvrijheid, toezicht en deskundigheid.

Kan je een kleine anekdote met ons delen?
De tropische temperaturen in combinatie met die van de bakkerij hebben ons uitgedaagd. De warmte die vrijkomt bij de ovens is indrukwekkend!

Hoe was het avontuur en wat heb je ervan geleerd?
Voor mij was de dag rijk aan ontdekkingen van het werk van het coördinatieteam, de redacteur, de cameraman en de fotografen, allemaal uitgerust met een indrukwekkend en professioneel materiaal. Maar ook die van de bakkerij natuurlijk!

De ontmoeting met de bakker in een paar worden?
Meneer Kircher is een bakker en een baas die respect heeft voor ruwe materialen die hij verwerkt tot een hoogwaardig eindproduct. Na het interview dat ik met hem had, begreep ik al snel dat hij erin geslaagd was om een sterk team te behouden sinds meer dan 20 jaar. Met zijn gezin creëert hij een sociaal duurzaam bedrijf door de jongeren die zijn bakkersschool bezoeken op te leiden. Een mooi voorbeeld van succes! Ik dank Delhaize voor hun interesse in dit soort familiebedrijf, het maakt me nog trouwer!

Advies voor geselecteerde toekomstige ambassadeurs?
Ik nodig ambassadeurs van harte uit om aan dit soort activiteiten deel te nemen. De dag verliep zeer goed, ondanks de hitte, met de steun van een vriendelijk en geduldig professioneel team. Het was een ervaring die zowel lonend als menselijk was.

Ontdek het avontuur van Anne in het Delhaize Magazine dat nu gratis beschikbaar is in de winkel.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Lees je graag het verhaal van de Ambassadeurs die achter de schermen van Delhaize gingen? 😀