Heerlijke veggie broodjes met Delhaize!

Vandaag kunnen we voor onze vegetarische specialiteiten Mediterano en Picantino een betere Nutri-Score aankondigen!

Heerlijke veggie broodjes met Delhaize!


Meer groenten = een betere Nutri-Score!

Hanne
Dankzij Hanne, Goebeziger en assistente Kwaliteit en Voedselveiligheid, pronken onze vegetarische specialiteiten Mediterano en Picantino nu met een betere Nutri-Score!

Het percentage groente is verhoogd tot maar liefst 50%. Daardoor vallen het veten zoutgehalte van dit veggie beleg nu lager uit, en is het nog rijker aan eiwitten en voedingsvezels.

Gevolg: ze klimmen van Nutri-Score D naar Nutri-Score B!



Bij Delhaize vind je alles wat je nodig hebt om lekkere veggie broodjes te beleggen!
Fan van pikant? Kies dan voor Picantino: heerlijke sneetjes met chilipeper.

Hou je van gedroogde tomaten en olijven? Dan is Mediterano beslist je ding!

Wat je ook kiest, dit beleg smaakt heerlijk op een sneetje brood of verwerkt in een koude schotel.


@ alle Delhaize ambassadeurs: wat is jouw favoriete broodjesformule? Vertel het ons! 😊

Wil jij graag op bezoek bij een kippenboer van Coq Ardenne en figureren in de eindejaarseditie van het Delhaize magazine?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees snel verder! Je houdt van de natuur en je hebt interesse in het kweken van dieren? Dan is deze editie van “Een Goebeziger achter de schermen” geknipt voor jou! De uitverkoren Ambassadeur of Ambassadrice mag namelijk op bezoek bij een pluimveehouder van Coq Ardenne.

coq ardenne

Hoe gaat het in zijn werk? 😊

Om je kandidaat te stellen hoef je enkel de vragenlijst in te vullen en een foto van jezelf te sturen naar: emilia@delhaizeambassadeurs.be.

Waag vlug je kans en misschien trek jij binnenkort wel op avontuur samen met Delhaize! Aan de slag! Als je geselecteerd wordt, krijg je een plek in het Delhaize magazine en publiceren we je recept.

Wat wordt er van me verwacht?

Wat wordt er van me verwacht?

De geselecteerde Ambassadeur of Ambassadrice mag begin september op daguitstap en zal dan een kippenboer van Coq Ardenne ontmoeten, die alle geheimen in verband met zijn kweekmethodes uit de doeken zal doen. Jij krijgt dan de kans om hem met vragen te
bestoken! 😊

Een onvergetelijke ervaring in volle natuur!

Je wordt ook uitgenodigd voor een fotoshoot in de studio van het Delhaize magazine.


@alle Delhaize Ambassadeurs: ben jij bereid om je favoriete recept voor coq au vin op basis van gevogelte met ons te delen? 😉

Let's talk sport!

Vandaag hebben we een aantal sportieve challenges voor je in petto om rustig weer op gang te komen! Kies er één (of alledrie) uit de onderstaande lijst.

Klaar voor de start? Go!

Challenge 1: Wandelen

sport1

Hoe vaak? Zoals het je uitkomt, elke dag als het kan.
Hoe? Je kan het alleen of met familie doen. Het is voor jong en oud.
Waarom? De voordelen aan dagelijks bewegen zijn eindeloos: je voelt je niet alleen beter, je slaapt ook beter. Wist je dat kinderen idealiter 60 minuten per dag moeten bewegen en volwassenen 30 minuten?

Een tip om je op weg te helpen: begin vandaag met het veranderen van je gewoontes, neem bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto of neem de trap in plaats van de lift.

Voor deze eerste challenge hebben we een speciaal recept voor wandelaars.

Wraps met omelet en gerookte zalm: avocado en gerookte zalm hebben goede vetten en de omelet zorgt dan weer voor veel eiwitten.

Vind het recept hier!

Challenge 2: lopen

lets talk sport 2
Hoe vaak? 2 x/week

Wanneer en hoe? Op elk moment van de dag en beluister ondertussen een podcast of je lievelingsmuziek!

Waarom? Het is goed voor je lichaam en geest! Ideaal om je hoofd leeg te maken 😊 Maar vergeet niet om je goed te hydrateren, zeker wanneer je aan een duursport zoals hardlopen doet.

Onze tip: drink tijdens het lopen, afhankelijk van de duur van je training en de temperatuur, geregeld wat water.

Hierbij een recept voor de joggers onder ons.

Spaghetti met kip, courgette en ricotta: de kip bevat veel eiwitten die belangrijk zijn bij lange trainingen. Daarnaast zijn koolhydraten ook noodzakelijk en die haal je uit de volkorenpasta.

Klik hier voor eiwitten en koolhydraten!

Challenge 3: mediteren

lets talk sport 3
Hoe vaak? 7 x /week

Waarom? Het is een geweldige manier om natuurlijk te ontspannen en om de dag te starten en af te sluiten. Dus gun jezelf die 100% me-time! Bovendien betekent mindful zijn ook dat je meer in het nu bent zonder te oordelen. Klinkt best cool, hè? 😉

Het recept voor yogis.

Poké bowl met tataki en filet pur: de kleurrijke groenten, noten en zaden zijn de sterren in dit gerecht. Vezelrijke quinoa is een bron van kalium en magnesium.

Ik wil die poké bowl!

Zin in een verse en zomerse salade?

De zon schijnt volop vandaag! Dus wat zeg je van een heerlijk verfrissende salade? En deze verse sla is nu zelfs ecologisch verpakt! Dat is goed voor jou en goed voor de planeet!
Wat wil je nog meer?

zomerse salade

Bye bye plastic, hello papier!

Charlotte
Dankzij Charlotte, onze Goebeziger en verantwoordelijke voor de fruit- & groentenafdeling, kregen onze verse salades een nieuw ecologisch jasje. Vroeger vond je ze nog in plastic zakjes. En als je bedenkt dat er zo’n een miljoen verkocht worden per jaar, zijn dat dus een miljoen plastic zakjes te veel. Gelukkig zitten ze vanaf nu in papier! En hierdoor is de sla ook nog eens langer houdbaar, omdat die beter kan ademen door papier dan door plastic. En wist je dat je ze gewoon in hun verpakking water kan geven? De kluit en de wortels zitten er namelijk nog aan.
Resultaat? 9 ton minder plastic per jaar.

Ontdek nu een salade om van te smullen. Ideaal voor de zomer!

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 3 takjes rozemarijn
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g brood in kleine stukjes
  • 1 kropsla
  • 50 g rode aalbessen
  • 1/2 venkel met loof
  • 2 nectarines
  • 400 g kippenbillen
  • 5 eetlepels olijfolie (voor de dressing)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • zout


Bereiding (25 min.):

  1. Voor de vinaigrette: Hak de rozemarijn fijn. Voeg de olie en de azijn toe om een mooie vinaigrette te verkrijgen. Kruid met peper en zout.
  2. Voor de salade: Snij de billen in 4 stukken van dezelfde grootte, breng op smaak met zout en peper. Bak de kip in een warme pan in 2 eetlepels olijfolie.
  3. Kruid de stukjes brood met peper en zout, meng met 2 eetlepels olijfolie en laat goudgeel kleuren in een oven op 180°C.
  4. Snij de venkel fijn en snij de nectarines in kleine stukken.
  5. Schik de sla, de venkel, de nectarines, het brood en de kip op 4 borden. Werk af met aalbessen en een beetje venkelloof. Serveer met de vinaigrette.


En nu zonnen maar! 😊


@alle Delhaize ambassadeurs: wat is jouw favoriete zomerse salade? Vertel het ons! 😊

Tijd om de nationale feestdag te vieren!

En met een echt Belgisch gerecht is dat nog leuker, nietwaar? 😊

Maar eerst wat cultuur voordat we ons heerlijke recept van americain préparé met salade en verse frietjes onthullen…

nationale feestdag

Wist je dat?

21 juli viert de eed van de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg, op 18 juli 1831. Deze eed betekende de oprichting van een onafhankelijk België onder een constitutionele en parlementaire monarchie.

Pas op 27 mei 1890, tijdens het bewind van Leopold II, werd 21 juli de officiële datum van de Belgische nationale feestdag. Sindsdien is 21 juli de gelegenheid om de Belgische vlag te hijsen bij openbare gebouwen en om te genieten van de festiviteiten met lampionnen, vuurwerk, voorstellingen, enz.

En nu aan tafel voor een gerecht met nationale faam!

nationale faam

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 500 g americain puur
  • 4 eidooiers
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl Worcestersaus
  • 2 el mosterd
  • ½ kl Tabasco
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • Peper
  • Fleur de sel


Bijgerecht:

  • 125 g jonge sla
  • 250 g kerstomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 el azijn op oude wijze
  • 3 el olijfolie
  • Mayonaise
  • Zout


Bereiding (30 min.):

  1. Verwarm de friteuse op 140°C. Schil en spoel de aardappelen, snijd er met de hand frietjes van. Spoel ze nog even, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bak de frietjes gedurende ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
  2. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel ook de komkommer en snijd deze in fijne plakjes. Schik ze samen met de sla in een serveerschaal.
  3. Hak de sjalot en de peterselie fijn. Bereid de americain door te mengen met de sjalot, peterselie, kappertjes, Worcestersaus, mosterd, Tabasco, olijfolie, peper en fleur de sel. Schep de americain op de borden en maak in het midden een kuiltje. Leg in het kuiltje een eierdooier (met of zonder schelp). Werk af met gehakte bladpeterselie.
  4. Voeg olijfolie, azijn en zout toe aan de sla en meng goed door elkaar. Bak de frietjes af. Serveer de americain, de sla en de frietjes met een beetje mayonaise.

    Klaar! Geniet van dit heerlijke gerecht terwijl je de nationale feestdag viert met je dierbaren!

@alle Delhaize ambassadeurs: hoe gaan jullie de nationale feestdag vieren?