Wij verklaren het mosselseizoen officieel voor geopend!

🎵 Ik ben Jan de mosselman, de mosselman, de mosselman 🎵 … En, het stopt niet bij de mosselvangst! Eens ze gevangen zijn, is het tijd om deze heerlijke schaaldieren te koken en te proeven. 😊 En wist je dat er heel veel manieren zijn om deze delicatesse te bereiden?

Dankzij Delhaize ontdek je vandaag heerlijke en snelle recepten om indruk te maken op de echte mosselfans.

Wij verklaren het mosselseizoen officieel voor geopend!


De lekkere recepten 😋

Gemarineerde mosselen, met peterselie, op de gril of barbecue, rauw of gegratineerd… De zomer is het moment om je te laten verleiden door verschillende variaties, de ene nog lekkerder dan de andere.

Een recept dat zeker in de smaak zal vallen bij jullie: mosselen met friet!


Recept mosselen met friet
Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kg mosselen
  • 600 g mosselgroenten
  • 1 kg verse frieten
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 laurierblad
  • 1 kl Santa Maria chili-explosion
  • Peper en zout

Voor het mosselsausje:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 kl azijn
  • Peper en zout

Bereiding (15 min. + 15 min. koken) :

  1. Spoel en kuis de mosselen in ruim koud water en ververs 2 maal het water tot het helder blijft.

  2. Gebruik bij voorkeur een mosselpot en stoof hierin, op een zacht vuur, de mosselgroenten in de olijfolie en pers er het teentje look bij. Voeg de mosselen, het laurierblad, de chili-explosion, de kruiden inbegrepen in de zakjes van de mosselgroenten en de witte wijn toe. Kruid met peper en een mespuntje zout. Zet het deksel op de kom en verhoog het vuur. Laat 4 minuten koken en schud ze dan goed op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Zet het deksel terug op de kom en kook nog eens 3 minuten. Schud terug op en controleer of alle schelpen open zijn. Zo niet geef je ze nog een minuutje extra.

  3. Meng al de ingrediënten voor het mosselsausje en voeg 1 el mosseljus toe.

  4. Bak de verse frietjes krokant volgens de instructies op de verpakking.

Kooktip: Verwijder de baard van de mossel (dit zijn de fijne draadjes die uit de mossel steken) onder stromend water en trek de draadjes eruit richting de ronde kant van de schelp (en trek ze dus niet naar de punt).


Pour les fans de moules, retrouvez d’autres idées recettes :

Klik hier!
We willen het allemaal weten!

@alle Delhaize ambassadeurs: wat is jouw favoriete mosselrecept?

Benieuwd hoe het er aan toegaat in een veehouderij ? Altijd al in het Delhaize magazine willen verschijnen? Met Delhaize is het mogelijk!

Hou je van de natuur en rundvlees? Dan is deze nieuwste editie van “Een Goebeziger achter de schermen” je op het lijf geschreven! De geselecteerde ambassadeurs krijgen de kans om kennis te maken met een lokale rundveehouder en zijn bedrijf te bezoeken.

Benieuwd hoe het er aan toegaat in een veehouderij ? Altijd al in het Delhaize magazine willen verschijnen? Met Delhaize is het mogelijk!

Wat moet je hiervoor doen? 😊

Om je kans te wagen in dit avontuur met Delhaize, dien je enkel de vragenlijst om je kandidatuur te stellen in te vullen en je lievelingsrecept met rundvlees te delen.

Laat je creativiteit en culinair talent de vrije loop!

Als je geselecteerd wordt, kom jij samen met je recept deze herfst in het Delhaize magazine te staan.

Ik waag mijn kans!

Hoe zal dit avontuur verlopen?

De geselecteerde ambassadeurs gaan begin augustus een hele dag op pad om kennis te maken met een lokale rundveehouder en alle geheimen van het kweken te ontdekken.

Een perfect moment om al je vragen te stellen! 😊
En een fantastische ervaring midden in de natuur!

De ambassadeurs mogen tevens ook meedoen aan een fotoshoot in de studio van het Delhaize magazine.


@alle Delhaize ambassadeurs: ben je klaar om jouw beste recept met rundvlees te delen? Laat ons jouw ‘cordon blue’ talent zien! 😉

Lekkere zuivelproducten en plantaardige alternatieven voor yoghurt en melk!

Hoe kan je je beter verwennen op deze warme dagen dan met een lekker verfrissend melkproduct of een plantaardig alternatief ervan?

Dat komt goed uit want Delhaize heeft haar assortiment uitgebreid. Met meer dan 50 nieuwe zuivelproducten en plantaardige alternatieven voor yoghurt en melk, is er voor elk wat wils.

Ga samen met ons op ontdekking en leer enkele nieuwe producten kennen. Lekkere zuivelproducten en plantaardige alternatieven voor yoghurt en melk!


Lekkere zuivelproducten en plantaardige alternatieven voor yoghurt en melk, voor elk wat wils!

Speciaal voor kinderen
Speciaal voor kinderen heeft Delhaize een grote keuze aan yoghurtjes bedacht, met veel nieuwe smaken die je ook in bioversie vindt én in een leuke verpakking. Precies waar kinderen gek op zijn. Perfect als tussendoortje met fruit of als ontbijt.

Heerlijk bio
Goed nieuws voor de biofans onder ons. Delhaize vergroot zijn assortiment met Nutri-Score A&B producten! Deze heerlijke bioproducten zijn met respect voor de natuur gemaakt en de melk is afkomstig van koeien die gevoed worden met biovoeding.

Plantaardig!
Eindelijk is er een nieuw plantaardig alternatief voor yoghurt, wat rijk is aan eiwitten en suikervrij. Het product heeft een Nutri-Score A en is - dankzij zijn ecologische productie - goed voor jou en de planeet! Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje, en zelfs te gebruiken in je smoothie of als basis voor een vinaigrette.

Skyr, de IJslande trots
Na Griekenland, Bulgarije en Turkije, heeft Delhaize zich nu laten inspireren door IJsland. De Skyr-yoghurt is van nature rijk aan eiwitten en vetvrij. Hij is heerlijk romig en heel smaakvol! Maak de yoghurt af met fruit, stukjes zwarte chocolade, pecannoten of kokosrasp.


Yoghurt met vers fruit en granola van dadels

Yoghurt met vers fruit en granola van dadels

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 600 g fruit naar keuze: bananen, mango’s, passievrucht, aardbeien, blauwe bessen…
  • 800 g yoghurt Griekse stijl
  • Munt en amandelen voor de afwerking (optioneel)
  • 5 Medjooldadels (voor de granola)
  • 100 g hazelnoten (voor de granola)
  • 80 g amandelen (voor de granola)
  • 80 g zadenmix (voor de granola)
  • 50 g de pompoenpitten (voor de granola)
  • 300 g havervlokken (voor de granola)
  • 3 el ahornsiroop (voor de granola)
  • 4 el kokosolie (voor de granola)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (optioneel) (voor de granola)

Bereiding (15 min. + 15 min. baktijd):

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de dadels, de hazelnoten en de amandelen grof. Meng ze goed met de zaden, de pompoenpitten, de havervlokken, de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie en eventueel het kaneelpoeder. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Laat 15 min. in de oven bakken en meng af en toe. Laat afkoelen.

  2. Schil de vruchten indien nodig, snijd ze in stukken, haal er de pulp uit (passievruchten), verwijder de steeltjes, …

  3. Verdeel de yoghurt over kommen en leg er het fruit bovenop. Voeg granola toe en werk af met munt (+ eventueel met enkele gehalveerde amandelen om een leuk uiltje te maken, zoals op de foto).

Tip: Laat de granola volledig afkoelen (héél belangrijk!) en bewaar de rest op kamertemperatuur in een bokaal of een metalen doos. Hij blijft ongeveer 1 maand goed.



Liever een smoothie?

Klik dan hier!

DEEL DE MOOISTE FOTO’S OP INSTAGRAM EN TAG @DELHAIZEBELGIUM MET DE HASHTAG #DELHAIZEAMBASSADEURS #SAMENKOKENDOETGOED #EATBETTERWITHDELHAIZE

Vertel het ons! 😊

@alle Delhaize ambassadeurs: wat vinden jullie van het nieuwe Delhaize assortiment van zuivelproducten en hun plantaardige alternatieven? Houden jullie nog van andere zomerse lekkernijen? 😊

Een verantwoorde koffiepauze graag!

De koffiepauze is voor velen een relaxmoment, en smaakt nog beter als het verantwoord is! Dankzij het klimaatactieplan The Lion’s Footprint, biedt Delhaize nu CO2-neutrale koffie aan. Van boon tot kopje. Lees snel verder!

We hebben trouwens nog een spelletje voor je in petto en een koffierecept. Heb je er zin in? 😉

Een verantwoorde koffiepauze graag!


CO2-neutraal, maar hoe?

Guillaume - onze Goebeziger

Guillaume, onze Goebeziger en verantwoordelijke voor de warme dranken, vertelt hoe de CO2-neutrale koffie tot stand kwam.
“Eerst berekenden we hoeveel CO2 koffie jaarlijks uitstoot. Daarna bekeken we hoe we de CO2-uitstoot in het hele proces (productie, transport, verpakking …) konden verminderen. En de geschatte CO2-uitstoot van de consument – zoals de elektriciteit van de koffiemachine - compenseren we door klimaatprojecten te steunen zoals het Ghana Cookstove project.”

Deze actie bevat 98 referenties van het Delhaize-gamma en van Latitude 28. Meer informatie


Delhaize gaat nog een stapje verder …
Ze steunt namelijk ook klimaatprojecten zoals het Ghana Cookstove project waarmee er jaarlijks 220 hectare bos bespaard wordt.

In Ghana zijn de traditionele kookmethoden inefficiënt, ongezond en onveilig. De tijd en kosten voor het inzamelen van hout en houtskool hebben een negatief effect op gezondheid en milieu. Ghana heeft zelfs een afname van 60% in het primaire tropische woud, onder andere door de nood aan houtskool. Delhaize steunt het project financieel om de ontwikkeling en het uitdelen van efficiënte kooktoestellen gemakkelijker te maken en om miljoenen bomen te redden, families te helpen, economische activiteiten te stimuleren en te verbeteren.

Resultaat? 10 389 ton minder CO2 per jaar. Dit komt overeen met de gemiddelde CO2-uitstoot door verwarming van de 8 500 Belgische huishoudens.


En nu is het tijd voor een spelletje… Met een kopje koffie natuurlijk!
Lukt het je de puzzel in een recordtijd in elkaar te zetten? Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Klaar? Start!



En nog een verrassing voor de lekkerbekken onder ons: het recept voor een café frappé!

En nog een verrassing voor de lekkerbekken onder ons: het recept voor een café frappé!

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 2 espresso’s of kleine kopjes straffe koffie
  • 2 bollen vanille- of mokka-ijs
  • 5 ijsblokjes
  • ½ dl room
  • 3/5 dl melk
  • 1 snufje cacaopoeder

Breiding (10 min.):

  1. Doe het ijs, de koffie en de ijsblokjes in een blender.

  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe.

  3. Klop de room half op.

  4. Verdeel de koffie over de verschillende kopjes en schep er wat room op.

  5. Bestuif met het cacaopoeder.


Geniet van je koffiepauze! 😊


@alle Delhaize ambassadeurs: wat is jouw puzzelscore? 😊

Delhaize backstage: beleef het avontuur met Kim!

In oktober vorig jaar vloog Kim naar Griekenland om de bio Kalamon olijven te ontdekken en de producent te ontmoeten. Ze deelt haar ontluikende indrukken!

Delhaize backstage: beleef het avontuur met Kim!

Je beste herinnering aan het avontuur?

Mijn beste herinnering is het hele avontuur op zich voor mij. Een supertoffe crew, een zalig land, een lekker product, kortom het hele pakket is een mooie herinnering voor mij.

Kan je een kleine anekdote met ons delen?

Tijdens het opnemen van de outro was het de bedoeling dat er op de achtergrond een olijvenplukker bezig was met het oogsten van de olijven. Uiteraard waren er verschillende opnames nodig alvorens het filmpje in kannen en kruiken was. De 'Griekse taalbarrière' zorgde er echter voor dat de man niet goed begreep dat het belangrijk was dat hij ter plaatste moest blijven oogsten zodoende dat de man regelmatig 'verdwenen' was uit het beeld. Soit, uiteindelijk is het gelukt, everybody happy.

Advies voor geselecteerde toekomstige ambassadeurs?

Gewoon doen, ik vond het een SUPER ervaring, heb enorm genoten en zou zo terug meegaan. Relax en geniet ervan.

Hoe was het avontuur en wat heb je ervan geleerd?

Ik heb geleerd het productieproces, de arbeid en het geduld voor het produceren van een bio-olijf is zeer intens en vraagt veel geduld.

Het avontuur in 2 woorden?

Heerlijke ervaring.

De ontmoeting met de producent in 2 woorden?

Aangenaam, gastvrij & professioneel. De beste tijd met hem? De fotoshoot was best wel een leuke tijd samen. Alle 2 onwennig hebben we getracht zo naturel als mogelijk op de foto te staan.

Ontdek Kims avontuur op groot formaat in het Delhaize magazine, beschikbaar in de winkel.


@alle Delhaize ambassadeurs: wat vind je van deze avonturen achter de schermen? 😀