Geef je barbecue een andere twist met 3 originele ideeën!

De zomer is er, het barbecueseizoen is in volle gang! Geen inspiratie?

Haal je lucifers maar boven, hier gaan we!

bbq

Zoete aardappel in papillot, mmm heerlijk!

Bij de barbecue zijn de bijgerechten vaak vrij klassiek: frietjes, salades, of aardappelen.

Waarom kies je niet eens voor zoete aardappelen? Met hun lichtzoete smaak zullen ze jouw smaakpapillen bekoren en perfect passen bij jouw gegrilde gerechten.

Tips voor de bereiding :

  1. Bestrooi de zoete aardappel met Provençaalse kruiden of kruiden zoals kurkuma, komijn of curry om hem op smaak te brengen.
  2. Wikkel de zoete aardappel in in aluminiumfolie.
  3. Kook de zoete aardappel vervolgens op de barbecue, een bereiding die alle voordelen van stoomkoken combineert.
  4. Het kleine beetje extra? Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en voeg plakjes kaas toe om het nog lekkerder te maken. 😉.

Brochettes voor iedereen!

We hebben de neiging om brochettes te associëren met vlees, maar het is ook mogelijk om brochettes te maken die voldoen aan jouw wensen en eetgewoontes!

Vegetariër, het is voor jou 😉.

Vervang de stukjes vlees door seizoensgroenten: aubergine, courgette, tomaat of paprika en wissel deze af met tofu, mozzarella, feta of halloumi bijvoorbeeld.

Lekker!

Gegrilde maïs, een trend uit de Verenigde Staten

Wij weten het allemaal, barbecueën is een zeer populaire culinaire traditie in de Verenigde Staten.

In Californië is het de trend om een maïskolf te grillen en met je vingers op te eten om het nog gezelliger te maken. 😉.

Met of zonder de bladeren, gril een maïskolf en eet hem lekker op!


Laat ons zien dat jij THE KING of THE QUEEN van de BBQ bent geworden door je creaties met ons te delen met de hashtag #DelhaizeAmbassadeurs!


@alleDelhaizeAmbassadeurs: Heb je nog andere originele receptideeën om met ons te delen?

43 Reacties

DonnaCaramella • 12/07/2019 - 10:47 uur

BBQ is inderdaad meer dan alleen wat stukken vlees op de BBQ gooien.
Het is een kookstijl.

Kittikat • 12/07/2019 - 10:52 uur

het is een sociale plezierige kookstijl

huplahoi • 12/07/2019 - 11:00 uur

Als dessert: fruit op de barbecue, gecombineerd met een bolletje ijs van Delhaize (met minder suiker).
Sinds ik dat ijs heb leren kennen (geen smaakverschil met 'klassiek' ijs), wil ik geen ander ijs mee én de lijn vaart er wel bij. ;-)

MARJ • 12/07/2019 - 11:00 uur

Ik heb de BBQ -organisatie op me genomen op 22/07 en kijk er helemaal naar uit. Ik moet wel bekennen dat veel dingen al zijn voorgegaard op ‘kernteperatuur’ om dan op het moment te grillen.
! Er is maar 1 grill, en vis/vlees zou soms dicht bij elkaar kunnen liggen en dan zal er een Turks brood tussen liggen ter reininging en mensen kunnen het zelf dan bestrijken met.... lookboter, humus, spreads. Enkel de groenten worden in papillot op de BBQ gegaard en haloumi direct op de grill. Ananas direct op de grill (reinigt ook 😉), moet de menu nog samenstellen, maar dat komt wel in orde

Poefje • 12/07/2019 - 11:03 uur

aardappelen in stukjes snijden , een beetje latten koken niet volledig , dan in aleminiumbakjes doen en ieder bakje verschillende kruiden opstrooien ( look , provencaalse , oregan, chiliboter enzo verder ) zo heb je voor ieders wat wils , en dan op barbecue zetten tot ze volledig klaar zijn ,een beetje afdekken , lekker .

JNIJS3 • 12/07/2019 - 11:08 uur

Overtuig me met de het smaakpalet ,zo kan ikzelf en m'n familie GENIETEN . Ben zo benieuwd ,eens wat anders maakt het leven boeiend .

Kimberlygryspeert • 12/07/2019 - 11:10 uur

Zien we zitten om mee te experimenteren! Let the games begin!

vlekje11 • 12/07/2019 - 11:14 uur

Ik zou graag eens een barbecue geven voor al mijn vrienden en familie, met de smakelijke ingredienten van Delhaize, met welke ingredienten mogen wij experimenteren?

Linde95 • 12/07/2019 - 11:21 uur

Originele ideeën! Ga ik zeker eens uitproberen.

Zuurtje • 12/07/2019 - 11:21 uur

Forel met groentjes in Papillon op de BBQ

SomethingELSe • 12/07/2019 - 11:33 uur

Voor een vegetarische bbq: aardappelsalade, kleurrijke groentebrochetten, champignonsaté, bloemkoolsteak en een slaatje met warme fetakaas. Lekker!!!

carine1963 • 12/07/2019 - 11:50 uur

Oooooo leuk thxxxx voor de heerlijke receptjes

lien20 • 12/07/2019 - 11:55 uur

Ik vind slaatjes maken ook altijd een mooie aanvulling op een barbecue. Zeker met een frisse toets zoals bijv. pompelmoes!

Nanflament • 12/07/2019 - 12:05 uur

Dit weekend eens uit proberen :) 1 van mijn zonen komt uit scoutskamp, dus zal een barbecuetje zeker smaken.

Dholly • 12/07/2019 - 12:12 uur

Voor ons is bbq'n niet enkel de bbq, maar ook de lekkere salades, de marinade's van het vlees, de overheerlijke sausjes erbij, lekkere jack patatos,... En niet te vergeten een overheerlijk dessert met een vleugje leuke vrienden die zorgen voor de gezelligheid!

Sylveke • 12/07/2019 - 12:12 uur

Hmm, heerlijke en verrassende recepten ... kan niet wachten om de barbecue aan te steken!

kookie • 12/07/2019 - 12:29 uur

Ik maak zelf een sausje voor bij de BBQ, heel simpel maar iedereen vindt het geweldig ... gewoon gelijke delen mayo, pickles en ketchup mengen en voor de spicy toets cayenne peper, tabasco of curry ... naar eigen smaak toe te voegen !

Lieveheerbeestje • 12/07/2019 - 12:45 uur

Mooie verslagen. Ik zou graag bij mijn zoon barbeque cadeau geven. Ikzelf invalide ook echtgenoot. Wij zijn dit jaar 2 maal mogen gaan aan tafel zitten met heerlijke gerechtjes en verse groentjes aardappeltjes en pasta. En een ijsje als afsluiter klaargemaakt door jongste kleinkind.
Altijd plezierig samen met familie. Dus zou ik het hun kunnen geven ipv ontvangen..

anjele • 12/07/2019 - 12:52 uur

BBQ is altijd iets unieks, zoveel mogelijk heden je kan er zoveel nieuwe dingen mee ontdekken.

Koereken • 12/07/2019 - 12:57 uur

Juist op tijd.bij muj is het zondag grote bbq.receptjes komen van pas.doe morgen al mn inkopen in delhaize. Super,,

Monita • 12/07/2019 - 13:00 uur

Ananas op de bbq is ook overheerlijk! Alsook de klassiekers qua vlees. Een special patato is ook lekker: aardappel, ajuin, kaas, look en andere kruiden en zelfs een scheutje witte wijn. Hhhmm...

El123 • 12/07/2019 - 13:32 uur

Ik zie alvast veel leuke tips staan! Probeer ik zeker uit op onze volgende bbq en ik ga dan ook zelf wat experimenteren!

KimmiK • 12/07/2019 - 13:36 uur

Mmmmm, ik ben verzot op haloumi op de BBQ en dan in combinatie met gegrilde courgette en aubergines.

MamaEvy • 12/07/2019 - 14:15 uur

Mmm zoete aardappel! Ga ik ook eens proberen. Zowel klassieke bbq als iets vernieuwend doen gaat er bij mij altijd ik. Is gwn supergezellig

samyawael • 12/07/2019 - 14:28 uur

goed idee merci voor de tips

Yomi • 12/07/2019 - 14:41 uur

Dankjewel voor de tips! Bij ons is het BBQ-feest als hubby de bierkip klaarmaakt! Een lekkere bio-kip van Delhaize, helaas zijn ze er niet altijd..., die je eerst een paar uur marineert in olie met look, veel citroen en pezo, op een geopend blikje bier zet en zo laat garen in een gesloten barbecue. Gaartijd hangt af van het gewicht. Heerlijk! 😋😋😋

DragstarI • 12/07/2019 - 14:51 uur

eerste zondag van augustus is traditioneel familie-BBQ bij mijn ouders met al hun kinderen, kleinkinderen en ondertussen 6 achterkleinkinderen. Een jolige bende van 24. De traditionele BBQ wordt het meest gesmaakt, met diverse soorten worsten, gemarineerde ribbetjes, biefstuk, kip, lamskoteletjes, papillotje met vis en groentjes... en daarbij een grote gevulde tafel met koude bijgerechten en groenten. en natuurlijk heerlijke wijntjes

Joslene17 • 12/07/2019 - 15:17 uur

Wij hebben een speciale soort aardappel in 2 kleuren (paars/wit). Als we deze klaar maken in de schil op de BBQ kijken de mensen nogal raar als ze deze voor de eerste keer krijgen en sommigen zijn zelfs argwanend. Als ze dan proeven vinden ze het wel lekker. Een gewone aardappel in een ander kleurtje is ook al iets speciaal en je kan er leuke pakketjes mee maken.

Vanlooveren • 12/07/2019 - 15:17 uur

De zoete aardappel ga ik zeker proberen, ziet er lekker uit en het is voor mij nieuw. Alleen ben ik bang voor de gaartijd. Misschien beter in plakjes snijden en dan in aluminiumfolie. Maiskolven doe ik zo wie zo, smaakt lekker. Banaan, sneetjes ananas en appel (uitgehold met kaneel) doen het bij ook altijd goed als dessert. 'k Laat mijn familie/vrienden altijd kiezen of ze er vanillie- of mokka ijs bij wensen. Vanillepudding maak ik sowieso voor de liefhebbers en een spuitbus crème fraiche heb ik altijd in huis. Dan nog verschillende soorten wijn (witte, rode en rosé) e plat en bruisend water. Het feestje kan beginnen.

supersweets • 12/07/2019 - 15:33 uur

wij maken graag een papillot met allerlei groentjes op de BBQ :D

Evaluna • 12/07/2019 - 17:59 uur

Ik krijg al honger als ik de recepten bekijk...........

Curieuseneus • 12/07/2019 - 20:19 uur

Veggieburgers met aardappel en lookboter in aluminium gerold super lekker daarbij zalm met groentjes courgette wortel in olijfolie goed gekruid en lekkere verse groenten uit de tuin mmmmmm

nellyd • 12/07/2019 - 20:20 uur

bij een BBQ heb je veel mogelijkheden, vlees , vis of groenten, afhankelijk van wie er komt kies je de soorten die bij het bezoek in de smaak vallen. Een heerlijk wijntje erbij, en dan nog een dessertje al dan niet ook op de BBQ en het kan niet meer stuk, genieten maar.

Iwon42 • 12/07/2019 - 21:06 uur

Leuke recepten inderdaad de tijd van gewoon wat stukken vlees op de barbecue te gooien daar wat groenten bij en een stuk stokbrood erbij is voorbij. Hoe origineler , hoe liever ik het heb .

riminiCath • 13/07/2019 - 13:01 uur

BBQ is altijd tof, maar liefst met het zonnetje en die komt er vandaag precies niet door.

lucy62 • 13/07/2019 - 20:34 uur

niet echt een BBQ fan

rosierssonia • 13/07/2019 - 21:33 uur

Gegrilde mais gegeten in Canada .. heerlijk ! Dat draaien ze daarna even over de boter ..

theelieverdje • 14/07/2019 - 13:00 uur

Mijn echtgenoot is al jaren een echte BBQ man !!! De stukken vlees cote a l'os, lamskroontjes , brochettes en talrijke desserts zoals ananas die op onze BBQ al gepasseerd zijn : ontelbaar! Maar ook vis , zoals een lekkere zalmforel in alufolie met groentjes : venkel met een kaassausje in papillot op de BBQ : om van te smullen! Als voorgerechtje: bouchot mosseltjes goed gekruid en in alufolie gewikkeld : subliem!

jjB • 14/07/2019 - 16:20 uur

Klinkt lekker, maar ja BBQ is dan eigenlijk ook altijd lekker hé. Je zal nooit iets op de BBQ leggen dat je niet lust natuurlijk.

kellybo • 15/07/2019 - 07:40 uur

Voor dessert banaan opensnijden en insmeren met met chocoladen dan in een Alu-folie op de BBQ. Serveren met een bolletje ijs.

nollekemorren • 15/07/2019 - 17:00 uur

Dit gaan we uitproberen!

Nusch • 04/08/2019 - 15:50 uur

Eén van onze vaste dessertjes is gegrilde banaan met wat ijs en chocoladesaus, superlekker!!

vraken • 12/08/2019 - 17:40 uur

Ammmaaai nog nooit gegeten ga ik zeker uit proberen 😉

Terug naar boven