Voor Lichtmis, bak heerlijke pannenkoeken met delhaize

Morgen is Lichtmis aan de beurt! Het is tijd om van jouw kerstboom en kerstversiering weg te halen, en vooral om een berg pannenkoeken te maken 😋. Om je te helpen bij je voorbereidingen, delen we je ons beste recept voor pannenkoekbeslag.

Maria Lichtmis

Ons recept voor pannenkoekbeslag:

Ingrediënten
• 2 eieren
• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 5 dl volle melk
• 1/2 eetlepel druivenpitolie
• 20 g boter
• zout

Bereiding

  1. Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
  2. Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
  3. Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen…

    Voor ideeën van pannenkoekenvulling, klik hier

@alleDelhaizeAmbassadeurs: Wat eet je het liefst op jouw pannenkoeken? Chocolade, jam, suiker of iets anders? 😍
08.02

Op 8 februari gaan we naar Zeeland met Aad om zijn avontuur te ontdekken!

206 Reacties

vypa • 04/02/2019 - 20:53 uur

Ik hou van flinterdunne pannenkoeken, flensjes met kandij suiker. De kleinkinderen zweren bij choco en het mag er af druipen...oma kan niet vlug genoeg bakken en hun chocohandjes afvegen!

Magy • 05/02/2019 - 09:55 uur

Pannenkoeken met een lapje gebakken spek en Luikse Stroop (een variant op de boekweitkoek met spek) is heerlijk.

palu • 06/02/2019 - 13:02 uur

Het was lekker.

Tutterke • 06/02/2019 - 18:24 uur

Jammie met wat maderin napoleon oeisje … lekkere pannenkoeken op grootmoeders wijze :-)

probeertje • 06/02/2019 - 18:33 uur

Daar moet het geen lichtmis voor zijn om pannekoeken te eten, dat mag voor mij een keer per week zijn, en liefst met siroop.

Nusch • 23/03/2019 - 13:19 uur

Pannekoeken zijn steeds lekker, eender wat je er op smeert of legt :-).

Terug naar boven