Zijn jullie braaf geweest?

Het einde van het jaar gaat bij Delhaize altijd gepaard met flink wat verrassingen. Oeroude tradities en lekkernijen spelen daarbij een belangrijke rol. En uiteraard is elke gelegenheid goed om nieuwe recepten uit te proberen!

stnicolas

Wanneer Sinterklaas in het land is, trakteren we familie en vrienden bij de koffie graag op wat lekkers.

Speculaasjes bijvoorbeeld, die heerlijk krokante koekjes met hun verrukkelijke bruine kleur, zijn perfect geknipt om sinterklaas te vieren. 😍

Kom, er valt geen tijd te verliezen. Hierbij het recept voor 30 speculaasjes, die je gezellig samen met andere gezinsleden of vrienden kunt bakken:

Ingrediënten:

  • 1/2 citroen (het sap)
  • 7,5 dl water
  • 20 g speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 200 g bloemsuiker
  • 400 g bruine suiker
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 175 g zachte boter

Bereiding: 1 u + 4 u koeltijd + 15 min baktijd

  1. Meng de bloem met de bruine suiker, de boter, de kaneel, de speculaaskruiden en het ei, en meng met de handen of met de keukenrobot met kneedhaak tot een elastisch deeg. Voeg een scheutje water toe indien het deeg te droog is.
  2. Rol het deeg tot een worst en pak in met vershoudfolie. Leg enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Haal het deeg uit de koelkast, doe de vershoudfolie eraf en snijd in plakjes van ± ½ cm. Rol de plakjes met een deegrol op een bebloemd werkblad uit en snijd er figuren uit naar wens.
  5. Bak op bakpapier gedurende 15 min in de oven.
  6. Maak een glazuur door de bloemsuiker, het citroensap en het eiwit te mengen.
  7. Bedek de speculaas met glazuur en laat even hard worden.



Mag je geen gluten eten? Maak deze sterretjes dan gewoon met boekweit- of speltbloem.

Ontdek dit recept op onze website door hier te klikken. 😉

Hou je meer van figuren in marsepein? Ook daar hebben we een lekker recept voor. 😋

Ingrediënten:

  • 240 g goede marsepein
  • bakpapier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Bereiding:

  1. Neem goede marsepein.
  2. Spreid de marsepein met de rol over een dikte van een cm uit op bakpapier of een plank die lichtjes is bestrooid met bloemsuiker.
  3. Druk daaruit figuurtjes met een vormpje.
  4. Smeer ze in met het ei dat je opklopte met het water.
  5. Leg ze op het bakpapier en laat ze ongeveer 15 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5 – 150°C).

    Het recept nalezen kan je op onze website.

    Deel je foto’s van al het lekkers dat je voor het sinterklaasfeest hebt bereid met de hashtag #DelhaizeAmbassadeurs.

@alleDelhaizeAmbassadeurs: Welk recept is jouw favoriet?

52 Reacties

kris01 • 02/12/2019 - 06:40 uur

Het speculaasrecept ga ik zeker uitproberen!

DaycareWendy • 03/12/2019 - 15:20 uur

De speculaas is overheerlijk! 😋

Terug naar boven