Delicata

En, beste avonturiers, viel het een beetje in de smaak?

Heb je de chocolade aan vrienden en familie laten proeven? Heb je een blindtest georganiseerd? 🙂

Bedankt voor jullie foto’s! Ook deze week hebben we weer drie foto’s gehackt 😉. Stem zeker voor jouw favoriet 🙂.

  • Ambassadeur

    Ambassadeur Karlijn Van De Sype

  • Ambassadeur

    Ambassadeur CamilleW

  • Ambassadeur

    Ambassadeur Tanou131

Jouw favoriete foto

Stem voor jouw favoriete foto!

Ambassadeur Tanou131

153 Stemmen, 31%

Ambassadeur Karlijn Van De Sype

211 Stemmen, 42%

Ambassadeur CamilleW

133 Stemmen, 27%

Je gehackte foto’s bekijken? Deel ze op de galerij van het project of op social media met de hashtags #DelicataByDelhaize en #DelhaizeAmbassadeurs.

Iedereen kan meedoen, nodig dus snel vrienden en kennissen uit om mee te spelen 😉.


Zeg hallo tegen Tanou131!

Maak deze week kennis met onze Ambassadeur Tanou131 die iets meer vertelt over zijn of haar avontuur vol smaak 🙂.


Hoelang ben je al lid van de Delhaize Ambassadeurs? Ik heb geen specifieke datum, maar ik heb de neiging om te zeggen... vanaf het begin! Ik ben echt begonnen met de ontbijtgranen en daarna de 'Tovergroentjes'.


Welke chocolade uit het Discover Happiness assortiment krijgt jouw voorkeur?
Mijn favoriete chocolade van Discover Happiness is ongetwijfeld melk / geroost mais / jalapeno. Deze mix prikkelt je smaakpapillen. Een waar genot!


De omstandigheden waarin je hebt geproefd?
Voor de proeverij, ik ben niet egoïstisch, ik heb mijn vrienden uitgenodigd. Net voor een kopje koffie. Puur natuur...


@alledelhaizeambassadeurs: En welke chocolade zouden jullie uitvinden?

274 Reacties

Wendy-76 • 05/05/2019 - 21:43 uur

de witte chocolade met meloen en matcha thee vond ik de beste van de drie, die met jalapeno was echt wel pittig en die met aardbeien was wat bitter tegelijk met zoetig...

DorienSE • 05/05/2019 - 21:49 uur

Als lekkerste werd deze week unaniem voor de witte chocolade gekozen! Hoewel de andere 2 ook zeer lekker waren ...

Maya • 06/05/2019 - 07:39 uur

De 2de doos: Het zag er weer allemaal mooi en heerlijk uit ...en dat was het ook.
Melk stroopwafel was hier wat zoet.
Puur walnoot en vijg was lekker.
Puur fleur de sel heel lekker
Maar.. Melk pecan karamel zeezout vonden ze hier het lekkerst.
Het was hier weer een gezellige boel met al de lekkere proevertjes.
Groetjes

nlplop • 06/05/2019 - 09:31 uur

Pure chocolade is mijn favoriet, al waren de verrassingen van week 2 en 3, op de witte chocolade na, allemaal voor herhaling vatbaar. Dus deze laatste week is een mooie afsluiting! De doos blijft nog even dicht, tot het weekend: dan komen vrienden en familie langs en gaan we samen die reis maken, met de proef kaarten erbij!

ellen18 • 06/05/2019 - 13:41 uur

Week 3: wij verkozen de pure chocolade met aardbeien en balsamico. Al vonden we de aardbeistukjes nogal plakkerig. De melkchocolade met jalapeno peper, was goede chocolade op zich maar dat pikantje dat erachter komt, viel niet zo in de smaak. Ook de witte chocolade met matcha thee scoorde hier niet goed. Van dit assortiment gaan we niet snel iets bijkopen, de vorige weken spraken ons meer aan. Maar het was fijn om eens te testen!

Saskinim • 06/05/2019 - 17:00 uur

Puur fleur de Sel!!! My god...wat lekker...
De stroopwafel misschien wel te zoet...
Over het algemeen is mijn favoriet toch de melkchocolade met jalapeno en de super lekkere. Ik heb daarmee toch de happiness ontdekt!!!!!
De Crispy wit is ook fantastisch!!!!
De melk karamel en zoete popcorn staat op de trylist!!!!!

vlv • 06/05/2019 - 20:14 uur

Deze week was net een beetje anders dan de vorige. Het was een week van uitersten. De double strawberry balsamico werd als de allerlekkerste chocolade tot nu toe geproefd uitgeroepen. De bittere smaak met de zurige toets kon iedereen uitermate bekoren. De white melon matcha tea kon dan weer niemand bekoren. Ikzelf vond het spijtig Om te zeggen echt niet lekker. Zelfs slecht eigenlijk. Dit pakje bleef na de test onaangeroerd liggen en niemand wou het mee naar huis. De milk roasted corn jalapeno pepper vond iedereen lekkere chocolade. Een beetje speciaal, pittig maar hij kon iedereen bekoren. Dit pakketje was echt wel chocolade voor volwassenen en valt niet echt bij kinderen in de smaak.

heju • 07/05/2019 - 10:36 uur

De Discover Happiness met melk / geroost mais / jalapeno is iets te pittig voor mij. De andere zijn over de ganse lijn verrassend en lekker.

KatleenDaems • 07/05/2019 - 13:16 uur

Voor echte fijnproevers en liefhebbers van zwarte chocolade is de explorer box een waar genot. Mijn voorkeur ging naar de fruitige Peru chocolade. Wat mij ook weer blij maakte (net zoals bij elke box); was de mooie verpakking die weer heel geslaagd is en echt verfijning en klasse uitstraalt, echt passend bij de explorer variëteiten. Je zou denken dat het om een luxemerk gaat! Het concept klopt echt tot in de kleinste details!

Nusch • 07/05/2019 - 13:57 uur

Bij de smaakproeven van week 3 (Discover Happiness) heeft de familie zelf niet getest. We dachten dat de smaken ons helemaal niet zouden bevallen. De Bold Box werd meegegeven met manlief naar zijn werk, en gezien hij met veel vrouwen op bureau zit kan ik zeggen dat de chocolade snel getest was. Meningen waren verdeeld, maar iedereen vond het wel "speciaal".

Marivoem • 07/05/2019 - 18:36 uur

Wat een leuke box! Allemaal smaakcombinaties die je niet verwacht! De jalapeno is niet mijn ding (ik hou niet zo van pittig) en heb ik dus gedoneerd aan mijn vriend die deze met veel smaak heeft opgesmikkeld :-D Matcha is ook minder mijn ding al vond ik de smaak zeer gebalanceerd en heb ik toch genoten van deze chocolade. De strawberry is mijn favoriet van deze box.

beertje69 • 07/05/2019 - 20:24 uur

Doos3: die hadden we de eerste week al eens in ons handen gehad. Speciale combinaties maar die schikken ons niet af, na de combies van Dominique Persoone stonden we voor veel open. Direct gezien dat de melkchocolade met geroosterde maïs en jalapèno zeker iets voor mijn schoonzusje en schoonbroer zou zijn. Jalapèno, Naga Jolokia peper, hoe pikanter hoe liever voor hen. Dus was dat eerder een beetje teleurstelling, bij het eerste gevoel geen enkel spoortje van de jalapèno geproefd; pas helemaal aan het einde kwam de lichte punch van de peper. Ook andere testers waren van mening dat de peper niet iets te weinig doorsmaakte. Maar net als bij andere chocolades waren hier ook tegenstanders; mij kon dit echt niet bekoren; deze repen zal ik zeker links laten liggen in de winkel.
Zoals reeds eerder gezegd, mijn huisgenoten zijn echte MELKchocolade eters, wit komt hier normaal gezien niet in huis tenzij eens nodig voor een chocolade versiering van een taart. Ikzelf lust wel eens een stukje puur, maar dit is zeker niet mijn eerste keus. De witte chocolade met matcha thee en meloen, al veel over matcha gehoord maar zelf nog niet geproefd, dus kan ik ook niet zeggen of ik die smaak heb waargenomen; de meloen toets die heb ik slechts sporadisch geproefd; maar de chocolade op zich is wel lekker, niet te zoet, of ik deze nog zal kopen, daar ben ik nog niet over uit, lekker maar niet WOW of OMG bij ons thuis.
Balsamico, bah, echt iets dat ik niet lekker vind. Als ik balsamico op een bord op restaurant zie, dan is het eerste dat ik denk, bah welke meerwaarde heeft deze plakkerige brol. Dus aan de pure chocolade met aardbei en balsamico begon ik heel sceptisch, ook de rest van onze eerste proefsessie was niet echt enthousiast voor deze te proeven. Maar OMG dit was echt wel de beste smaak uit deze doos! Deze wil ik kopen, en verstoppen zodat ik ze met niemand hoef te delen!
De treinmaatjes hebben ook geproefd, maar voor deze reeks was er geen unanieme uitkomst, maar dat is niet zo abnormaal, een diverse groep met een diverse smaak en voorkeur.
Nog één doos te gaan, maar die draagt niet echt onze voorkeur weg, enkel puur en met hoge cacao-percentages dat is zeker niet onze favoriet.

leen1980be • 07/05/2019 - 20:42 uur

De jalapeno is iets te pikant, niet alleen voor mij maar ook de medeproevers vonden dit. De meloen proefde niet echt naar meloen, vonden we. Balsamico waren we sceptisch over, maar viel toch bij de meesten in de smaak. Sowieso is het een avontuur op zich om alle smaken te mogen proeven. Wat een verrijking voor de smaakpapillen !

Blomme • 08/05/2019 - 15:13 uur

Mijn 3de chocoladeverwenweek was opnieuw een heerlijke proeversweek.
Mijn favorietjes van de discover happiness ...
fijne, smalle reepjes ... unieke smaken.
Dark strawberry balsamico is heerlijk. Milk roasted corn jalapeno pepper: zeer goed.
White melon matcha the is minder mijn ding, maar viel wel in de smaak bij de vriendinnen.
Deze week de moeilijker chocolade van de original happiness ... iets moeilijker te proeven; hetgeen op de verpakking staat ... maar lekker!!

Caro79 • 08/05/2019 - 15:51 uur

Die laatste week was toch net weer dat ietsje anders. Hoe verrassend de andere weken waren, hoe verfijnd we eindigen. Subtiele smaken, fijne chocolade. Ideaal voor bij het ontbijt. Ik heb duidelijk mijn favorietjes na al die weken, maar dat zijn er veel! ;)

sofie • 08/05/2019 - 16:00 uur

ik moet zeggen dat ik deze 'lijn' heel wat minder lekker vind. ook mijn 2 collega's zijn het met me eens. de smaken zijn wat vergezocht en overtuigen ons niet. chocolade is chocolade en soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. geef mij maar een puur stukje chocolade met een 'gewone' smaak. wel een mooie verpakking!

sofie • 08/05/2019 - 16:01 uur

welke smaken ik nog zou toevoegen? misschien kunnen jullie een chocoloade op de markt brengen met stukjes gevriesdroogd fruit erin: stukjes banaan, kokos, aardbei, papaja, ... dat klinkt als muziek in mijn oren :)

DonnaCaramella • 08/05/2019 - 18:52 uur

De witte met meloen en matcha was veel te zoet. Die met de jalapeno, die halen we direct terug in huis, net zoals die met de aardbeien en balsamico. Twee toppers! Smaken die je anders wellicht niet direct zelf zou kopen. Zo kreeg iedereen de kans om het toch eens te proeven, en iedereen was overtuigd.

Moazeke • 09/05/2019 - 09:50 uur

Eigenlijk vind ze allemaal lekker,alleen deze met matcha vind ik wat minder.
Maar er waren er die ze wel lekker vonden,dus was snel op,😀

Monita • 09/05/2019 - 16:56 uur

Ik test mijn chocolade met mijn collega's tijdens de middagpauze. Deze zijn steeds enthousiast om te proeven. De witte (Matcha tea en lemon) was heel zoet en m'n proefde de specifieke smaken die er zouden moeten inzitten niet. De donkere met aardbei en balsamico werd goed gesmaakt. De aparte smaak, corn en pepers, werd verrassend goed onthaald. In het begin valt de smaak niet echt op, maar na een tijdje komt de pittigheid naar voor en krijg je een intense smaak. De commentaren die vielen waren: "het komt achteraf goed door", "het is light chocolade want met 1 stukje kom je even toe, want de smaak blijft goed lang hangen", "witte veel te zoet",...

nicolev • 09/05/2019 - 20:14 uur

De 3de chocoladeweek is een specialeke! De fijne reepjes zijn ideaal voor een lekker proevertje. De pure chocolade met aardbeien geeft een fijne nasmaak. Is wel een beetje veel verslavend. De witte met meloen wordt door de kindjes geaprecieerd maar voor mij is hij te zoet. De melkchocolade met peper is niet zo mijn ding. Dus dit was zo wat een verdeelde week, zeker niet het wow gevoel gehad.
De 4de en laatste week was een uitdaging. Zo een groot % cacao is een smaakmaker De blokken zijn nogal groot. De smaak is intens. De Uganda 80% belaagt mijn maag en lever heb ik het gevoel. De 3 anderen zijn voor mij oké maar niet wow. Een klein stuk geeft je wel een felle smaak, dus wel beter voor mijn gewicht denk ik. Van andere chocolade blijf je soms eten, deze is machtig in smaak en daardoor beperk ik makkelijker de hoeveelheid. Dus dat is zeker een voordeel!!!

yandc • 10/05/2019 - 14:58 uur

Melkchocolade/praline/passievrucht
Of chocolade zonder suiker eventueel met stevia, zo wordt chocolade ook nog eens gezond.

mathilde • 10/05/2019 - 20:19 uur

De chocolade met peper was spijtig genoeg een tegenvaller.Na de aangename chocoladesmaak kreeg ik een vieze nasmaak van peper in mijn mond.Deze had bij niemand van de testers succes.De andere 2 daarentegen viel bij iedereen in de smaak

MuskePluk • 10/05/2019 - 23:25 uur

De derde testbox werd eerst geproefd op het doopfeest van mijn kleindochter en namen we daarna mee op vakantie. Bij de witte chocolade vonden we de meloensmaak er niet echt doorkomen. De melkchocolade met peper is verrassend speciaal en werd door de meesten best gesmaakt. De pure met aardbeien viel bij de éne goed in de smaak en bij de andere dan weer wat minder.

Terug naar boven