Delicata

Yeah! Vertrek op avontuur met Discover Happiness

Is je kennismaking met het Sparkling Happiness assortiment goed verlopen? Dan starten we nu een nieuw avontuur vol chocoladesmaken uit de hele wereld ☺

Delicata presenteert: het Discover Happiness assortiment. Maak kennis met speciale soorten chocolade, soorten die je waarschijnlijk nooit eerder hebt geproefd. Vernieuwende smaken die prikkelen en inspireren. Culinaire hoogstandjes met onverwachte ingrediënten waarbij chocolade de hoofdrol speelt. Verrukkelijke ervaringen en stimulerende momenten. Voor chocoladeliefhebbers met lef.

Betrek je vrienden bij dit chocoladeavontuur!

Organiseer een blindtest om je vrienden te verrassen en laat hen de verschillende smaken ontdekken. Leg stukjes chocolade op een bord, laat hen proeven en vraag hun welke smaken ze aan elk van de stukjes toekennen. Brengen ze de proef tot een goed einde? Leg deze momenten vast op foto en deel ze in de galerij van het project of op social media, met de hashtags #DelicataByDelhaize en #DelhaizeAmbassadeurs. Vergeet de mensen in je omgeving niet te verwittigen dat ze ook kunnen deelnemen. Er zijn verrassingen op komst ;-)


@alledelhaizeambassadeurs: Welke drie woorden hebben je vrienden tijdens het proeven het meest gebruikt?

223 Reacties

leenvp • 03/05/2019 - 18:48 uur

Keer op keer hoor ik dat mijn proefpersonen de smaak verrassend lekker vinden.Veel beter dan ze zouden verwachten.

nelegeudens • 03/05/2019 - 20:22 uur

mooie verpakking
verrassende combinaties
lekker

cclaubus • 03/05/2019 - 20:56 uur

De meesten zijn stuk voor stuk lekker.

cclaubus • 03/05/2019 - 20:58 uur

Die met noten vond ik het lekkerste. De andere waren ook niet slecht hoor. Bij mijn vriendinnen was het deze met fruit die in de smaak viel. Leuk om deze allemaal te mogen proeven want zelf ging ik ze niet durven kopen.

ibse • 04/05/2019 - 08:59 uur

leuk om al die verschillende smaken te leren kennen----degene die proeven zijn van oordeel dat ze dit nooit zouden kopen (vb: die met peper ) ----maar nu ze de smaak beet hebben denk ik wel dat Delhaize zal moeten aanvullen

Sonjaatje • 04/05/2019 - 09:08 uur

Gisteren de laatste box geproefd ,zelf ben ik niet zo een fan van zwarte chocolade .maar zoon en schoondochter en mijn zus en schoonbroer wel .Ze hebben het zich laten smaken, deze met noten en deze met fruit vonden ze de beste.

MarleenDS • 04/05/2019 - 16:26 uur

Beter laat dan nooit (Paasverlof ...)
De titel Sparkling Happiness deed zijn naam alle eer aan en de geteste/geproefde repen
konden ons gezin en de 5 collega's van mijn dochters bekoren !!!
-De voorkeur ging unaniem uit naar de "Milk Syrup Waffle "chocolade,vooral voor de lange/lekkere nasmaak.
-"Dark Fleur de Sel en de "Milk Pecan Caramel Sea

MarleenDS • 04/05/2019 - 16:31 uur

addendum voorgaande mail
Salt vielen ook in de smaak
-" Dark Walnut Fig " werd minder geapprecieerd omdat de "beloofde" vijgensmaak niet geproefd werd
ps:morgen feedback over de derde testweek ....

anitad • 05/05/2019 - 11:13 uur

Vrienden waren heel enthousiast bij het proeven. Alles viel goed in de smaak behalve Sparkling Happiness Milk Syrup Waffle - zo zoet - geen al te goede combinatie
De rest volgt - ieders smaak varieert
Ik kijk al uit naar the Original Happiness want we zijn met verschillende gek op pure chocolade-dus binnen enkele dagen meer ....

Ambassarah • 05/05/2019 - 12:11 uur

OMG... door hele drukke weken op het werk, is het mij niet eerder gelukt om via de blog mijn chocoladeavontuur even neer te schrijven! Dus hier komt het dan in versnelde versie:
- Week 1
Of beter gezegd dag 1: Toen ik mijn pakketje bij de post ging halen, was ik al meteen onder de indruk. Wat een zware doos! Ik kon amper wachten tot thuis om deze doos open te scheuren. Eenmaal thuis werd mijn OMG-gevoel alleen maar versterk door de 4 leuke boxjes en de bijhorende attributen. Ik kon mij op dat moment nog bedwingen om niet verder te ontdekken dan de Everyday Happiness-box.
Melkchocolade is mijn all time favorite, dus de witte chocolade heb ik aan vrienden bezorgd en de donkere reep aan mijn oma. Iedereen was heel erg fan! (en ontving met veel plezier een kortingsbon).

- Week 2:
Na de 1ste week wist ik nog niet dat het beste nog moest komen. Deze week vol lekkers ben ik gestart met een chocolade tasting samen met mijn zus en oma. Ook de repen van de eerste box werden nog eens geproefd en stiekem hebben we ook meteen een klein stukje geproefd van de repen uit de 3de box.

Sparkling Happiness bleek een chocolade-box op mijn lief geschreven. Wat een leuke papieren verpakkingen! Alleen daarvan werd ik al helemaal blij. Mijn 2 favoriete repen (van de hele reeks, is nadien gebleken) zijn Milk Pecan Caramel Sea Salt en Milk Syrup Waffle (deze laatste mocht zelfs mee op trip naar Amsterdam #stroopwafel #sweetholland). Oma hield de Dark Walnut Fig bij zich en mijn zus was vooral getriggerd door de nog niet geopende box Original Happiness. Voor haar was dit de mooiste box, de meest geloofwaardige verpakking en de puurste chocola (later kreeg ze dan ook de overschot van 3 repen en daar was ze zeer blij mee).

Week 3:
Aangezien ik minder hou van pure chocolade en het grootste deel van mijn de repen aan mijn zus heb gegeven, heb ik deze week nog lekker verder genoten van mijn favoriete bars uit de Sparkling Happiness-box. Iedereen die een stukje kreeg, was ook echt onder de indruk! #sharingiscaring

Week 4:
De laatste week stond er opnieuw een chocolade tasting op de planning. Geselecteerde proevers: mijn oma, mijn zussen en mijn huisgenote. Deze tasting was een echt avontuur. De Discover Happiness-box zit vol met verrassende combinaties! Ik liet dan ook wijselijk eerst de uitverkoren proevers een stukje nemen.. en wat waren zij ENTHOUSIAST! Ieder had een eigen voorkeur, de mijne ging (niet vreemd) naar de Milk roasted Corn Jalapeño Pepper-bar. Via instastories reageerden ook enkele van mijn vriendinnen met de reactie: Die wil ik ook proeven! Ik kan dus deze week nog een aantal geïnteresseerde blij maken met een tasting.

Ik kan dus nog even verder de OMG-boodschap verspreiden! En daar ben ik heel blij om!:)

MarleenDS • 06/05/2019 - 14:16 uur

Te samen met een paar vriendinnen proefden wij de repen chocolade uit het DISCOVER
HAPPINESS gamma en dit waren de resultaten:
-De Dark Srawberry Balsamico smaakcombinatie viel het best in de smaak !!
-De Milk Roasted Corn Jalapeno Pepper met zijn kruidig/warme smaak was ook best OK
-White Melon Matcha Tea was te zoet en werd minder geapprecieerd ...
Ps:vandaag feedback over de laatste proeverij ..

Trixie • 07/05/2019 - 09:53 uur

Was weer heerlijk maar Peru had de meeste voorkeur bij familie. Persoonlijk vond ik Costa Rica het lekkerst. Maar chapeau voor de subtiele verschillen in smaken.

vlekje11 • 07/05/2019 - 11:35 uur

De doos Original happiness vind ik de lekkerste doos vond iedereen, maar ook de doos everyday was ook zeer lekker vond iedereen, de andere dozen vond iedereen dat het zout en de peper niet thuishoort in chocolade.

Nusch • 07/05/2019 - 13:53 uur

Het woordje dat ik extra veel heb gehoord was "speciaal zulle)....
Heb extra moeten vragen als dat nu positief of negatief bedoeld was, en eerlijk, de meningen waren enorm verdeeld.

Trieke • 07/05/2019 - 15:35 uur

Mijn derde proefverslagje (van de Discover Happiness) komt er met een beetje vertraging.
- De White Melon Matcha vonden wij verrassend genoeg niet "super"zoet, wat positief werd beoordeeld. De lichte smaak van fruit was aangenaam, maar de echte 'chocolate lovers' misten natuurlijk de smaak van cacao. Toch een geslaagde "witte"!
- De Milk Roasted Corn Jalapeno Pepper bevat inderdaad een straf peperke, dat lang blijft hangen, dus een lange nasmaak heeft. De maïs is lekker crispy en dat maakt het geheel af. Sommigen hadden het gevoel dat deze chocoladereep wellicht nog meer tot zijn recht zou komen met een glaasje rode wijn. Hadden we niet bij de hand, dus probeerden we er een slokje "dry sherry" bij. Heerlijk.
- De Dark Strawberry Balsamico heeft de smaak van lekkere fondant. De combinatie balsamico en aardbei is zeer goed. Een heel prettig gevoel krijg je als je een stukje aardbei proeft, niet zoet en perfect in evenwicht met de balsamico.
- Omdat ik deze reeks al in Delhaize had zien liggen, heb ik daar alvast een 4e smaak aangekocht: de Milk Red Curry Coconut. Je smaakt er de lekkere cocos in en deze reep heeft een lange én goede nasmaak. De 'rode curry' geeft er een fijne pittigheid aan, die aan deze variëteit meer evenwicht geeft dan de reep met de jalapeno peper.
We zijn klaar voor de laatste proeftests deze week.

edkock • 09/05/2019 - 11:52 uur

Deze week hebben we terug genoten van de verschillende smaken. Mijn voorkeur gaat altijd naar de witte, daarna de melk en als laatste de zwarte.
Mijn familieleden hebben vooral graag de zwarte. Ben benieuwd naar de laatste week waar de zwarte chocolade in de stoplights staan. Spijtig dat het einde in zicht is.

charlottefleur • 09/05/2019 - 12:08 uur

Hmm al die lekkere chocolade. Zelf was ik fan van de witte chocolade met pistache en de chocolade met noten heerlijk seg.
De zwarte chocolade heb ik aan de grootouders gegeven en die waren er in de wolken van.
Helaas nog niet alle chocolade kunnen testen (.niet goed voor onze lijn maar wel hemels lekker diegene getest zijn). Bedankt delhaize en delicata

AnnickF • 09/05/2019 - 13:48 uur

De Discover Happiness was een echte ontdekkingreis van smaken! Ik ben eigenlijk feitenlijk absoluut géén fan van witte chocolade (dat is immers géén chocolade want er zit géén cacao in). Maar de White Melon Matcha kon mij toch wel bekoren. Ten eerste visueel (de frisse groene matcha kleur) en ten tweede que smaak. De aangename smaak die in de mond achterblijft nadat de 'chocolade' weggesmolten is...zalig gewoon! De Milk Roasted Corn Jalapeno Pepper was inderdaad lekker spicy (hot hot hot!). Als aanhanger van spicy food en een absolute 'peper madame' kon die mij wel behoren, zelfs al betrof het een melkchocolade. Ook de man van mijn vriendin was weg van deze chocolade en genoot vooral van de nasmaak. Mijn persoonlijke favoriet was als geharde donkere chocolade-fan natuurlijk de Dark Strawberry Balsamico. Zelfs mijn vriendin - die een zoetebekje is en eerder melk chocolade genegen is - vond deze combinatie top en genoot vooral lekker na van de aardbeitjes nadat de chocolade weggesmolten was! Ook deze box kon alleen maar op enthousiaste proevers rekenen en bevatte voor elk wat wils!

Flowerwoman • 09/05/2019 - 17:00 uur

De discover happiness box is speciaal wat betreft smaken. Wat ons meest kon bekoren is de white melon matcha tea. Pikante chilipeper hoort volgens ons niet thuis in chocolade.

Flowerwoman • 09/05/2019 - 17:06 uur

De lekkerste box vonden wij de everyday happiness box. Voor elk wat wils...wit, melk en fondant. De andere dozen hebben specialere smaken. Niet voor iedereen toegankelijk.

katjeban • 10/05/2019 - 10:50 uur

3de week : deze chocolade was niet voor mij en mijn collega's. De aardbeismaak was goed, maar bevatte taaie stukjes die niet naar aardbei smaakten, de meloensmaak was ook ver te zoeken en de galapeno? Die werd slechts door één persoon in de hele groep geapprecieerd, alhoewel die taaie stukjes eruit mochten.
Maar toen kwam week 4: dat was pas echte chocolade! Hoe hoger het percentage, hoe liever ze naar binnen ging. Dit stukje met een kopje koffie! Hemels gewoon.
Besluit van de actie: Box 1 en 2 kon zeker bekoren. Box 3 zal niemand van ons kopen.
Box 4: Staat al op ons boodschappenlijstje!

yandc • 10/05/2019 - 15:00 uur

verrassend, lekker en uitgebreid gamma

Chemistinthekitchen • 14/05/2019 - 16:26 uur

De eerste twee boxen waren een groot succes op feestjes, zeker de pecan caramel was zo'n succes dat ik het heb moeten bijkopen om zelf te kunnen proeven, box 3 hebben we een blinde test gedaan, maar niemand kon de smaken gokken. Al vond iedereen wel iets goed en verdwenen de reepjes toch snel. Box 4 is en brownies beland, die pure chocolade was niet zo'n succes bij vrienden en familie

Terug naar boven