Delicata

Joehoe! Back to the roots met Original Happiness

Een nieuwe reis brengt ons naar de oorsprong van chocolade, met Original Happiness.


Intens, kruidig of fruitig. De ene chocolade is de andere niet. Cacaobonen ondergaan de invloed van de zon, de bodem en het klimaat. Normaal dus dat er subtiele smaakverschillen ontstaan die elke boon uniek maken. Elk van onze chocolades heeft specifieke eigenschappen. Iedere smaak neemt je mee naar een andere exotische bestemming. Een ontdekkingsreis op maat van echte chocoladefans. Plezier in zijn zuiverste vorm, terug naar de bron.


Eerst trekken we naar Afrika voor twee chocoladesoorten die typisch zijn voor dit continent: de chocolade uit Tanzania is een donkere biologische chocolade die 72 % cacao bevat en die intens en kruidig is; de chocolade van Oeganda, met 80 % cacao, is een donkere, rokerige chocolade met een volle aardse smaak en een lichte zuurtoets.


Daarna gaat het richting Peru voor een pure, lichtelijk zure en fruitige chocolade die 64 % cacao bevat, met een aroma van gedroogde vruchten en een heerlijk romige smaak.


Vandaar vliegen we naar Costa Rica waar we een donkere chocolade proeven met 80 % cacao, met toetsen van hout en olijven, een zachte koffiegeur en een subtiele rooktoets.


Nodig mensen uit je omgeving uit om samen met jou die reis over te doen door hen te laten proeven van deze heerlijke chocolade. Maak van de gelegenheid gebruik om met hen de quiz te spelen die je in onze doos aantrof 😉.


Vergeet niet de beste Original Happiness momenten vast te leggen op foto en die te delen in de galerij van het project of op social media, met de hashtags #DelicataByDelhaize en #DelhaizeAmbassadeurs.


@alledelhaizeambassadeurs: Welke donkere chocolade kies jij om van te snoepen tijdens je volgende koffiepauze?

183 Reacties

vickske • 08/05/2019 - 12:06 uur

We sluiten de proeverij in schoonheid af, de pure chocolade. Heerlijke smaken , het zijn allemaal pure chocoladerepen maar toch heb je een ander smaakpalet bij elke reep.Stuk voor stuk heerlijke lekkere repen en als we dan toch een voorkeur moeten geven is het de Tanzania waar je toch die toets van bosvruchten het beste in terugvind.
We vonden dit "proef"project zeer fijn en we zijn dan ook zeer dankbaar dat we hieraan hebben mogen deelnemen.Thanks!

BASTI • 08/05/2019 - 12:26 uur

De derde doos heeft langer geduurd maar de gekende smaken hebben ons toch verrast maar ook gesmaakt zoals de witte chocolade met meloen die we nog niet kenden.
We zullen zeken de kortingbonnen gebruiken om nieuwe gasten de chocolades te laten ontdekken.
Hopelijk zullen ze ook die smaken kopen, met een beetje hulp van de kortingbonnen.

BASTI • 08/05/2019 - 12:28 uur

Vandaag de vierde doos geopend om de verschillende pure chocolades te proeven.
De 80% pure chocolade is straf maar wel lekker, nu nog de 3 andere smaken.
Na 3 weken met heerlijke smaken zijn we wel hoopvol!

eva.vth • 08/05/2019 - 12:30 uur

Hoe donkerder hoe liever voor mij! Dit is dus mijn favoriete pakket. Njom!!

Lekkerbekkie • 08/05/2019 - 13:33 uur

Oh de laatste box was echt mijn mijn favoriet!!! My happiness! En top ook, want allemaal zuivelvrij! En eentje zelfs bio. ja hoor, hier heeft Delicata me zeker mee veroverd haha

JokeO • 08/05/2019 - 13:38 uur

De chocolade uit de laatste doos had de meest pure smaak. Licht bitter met subtiele fruit- en houtachtige smaken. Heel lekker, de smaakvolste van de test vond ik zelf. Met de 80% chocolade eens chocoladesaus gemaakt en met de 70% choco. Familie heeft het met smaak opgegeten bij de brunch!

zannake • 08/05/2019 - 14:38 uur

Jammer dat het de laatste week is. Maar met dit project heb ik toch iedereen aangenaam kunnen verrassen en een OMG moment kunnen geven. Zeker omdat het smaken waren die niemand nog kende.
Voor de laatste week viel de Delicata chocolade Tanzania het meeste in de smaak. Vooral omdat je de bosvruchten goed door smaakte. Gevolgd door Peru. Ook omdat je het friszuur goed proefde. Costa Rica viel iets minder in de smaak omdat de smaak van het hout en olijven niet iedereen kon bekoren. De minste van de vier was toch Uganda. Iets te bitter.
De verpakking straalde weeral klasse uit door de goudkleurige letters op de zachte kleuren van de verpakking.
Voor de rest wil ik Delhaize bedanken omdat ik mocht meedoen aan dit mooie project en veel mensen een OMG moment heb kunnen geven.

Cebolla • 08/05/2019 - 15:12 uur

Spijtig de proeverij zit erop.
De verpakking was terug een luxe.
De 80% pure chocoloade geproefd met een kopje koffie en het was zuiver. Voor mij iets te bitter.
Bedankt dat we konden mee genieten van deze fijne ,nieuwe smaken.

Karolieken • 08/05/2019 - 16:29 uur

Dankjewel dat ik aan deze lekkere campagne mocht deelnemen!

Elien • 09/05/2019 - 09:32 uur

@Karolieken: Dank aan jou voor je inzet! Tot snel!

Vanlooveren • 08/05/2019 - 17:09 uur

Aaach, de laatste week (Original Happiness) om chocolade te proeven zit er op. Spijtig we konden er niet genoeg van krijgen. De lekkerste (reis) vonden wij hier naar Peru, wel iets minder cacao, daarop volgt de Costa Rica (lekker als dessert bij glaasje cognac of whisky), daarop Tanzania, die beter overkwam dan Uganda (80 % cacao). Deze laatste zou best passen bij een pudding (vanille of chocolade) of iets met veel slagroom. Ben blij dat ik mocht deelnemen aan deze enquëte, mijn mening kon geven en dit mocht delen met familie, vrienden, de andere ambassadeurs en Elien. Nu nog de afscheidsblog en tot de volgende.

Elly • 08/05/2019 - 17:34 uur

Jammer genoeg de laatste box!
En jammer genoeg met donkere chocolade. Dit is de enigste box waar ik moeite mee heb om hem leeg te krijgen. Ook familie en vrienden zijn niet gek op donkere chocolade.

Bedankt Delhaize
Hopelijk tot het volgende campagne!

Smullerken • 08/05/2019 - 18:21 uur

Hier was het heel lang op wachten maar het was de moeite ;-)

tinimini • 08/05/2019 - 18:54 uur

Het lange wachten was de moeite waard! Donkere chocolade is mijn favoriete en deze zijn echt zalig!

wendje888 • 08/05/2019 - 20:03 uur

Jammer, de laatste box. De pure, donkere chocolade is minder geliefd bij mijn familie, vrienden en collega's, maar de meeste waren toch positief. De Tanzania vonden ze de lekkerste, Uganda de minst lekkere, te bitter.

theelieverdje • 08/05/2019 - 20:25 uur

Original happiness heeft mij dolgelukkig gemaakt. Wat een smakelijke reis!
Van Peru naar Costa Rica, dan naar Tanzania naar Uganda... van frisse romige smaken naar koffie en rook, krachtige bio chocolade en de finale met 80 % cocoa met haar aardse volle kracht.
Dark chocolate voor elk moment van de dag, puur laten smelten in de mond en genieten!

Annspohietje • 09/05/2019 - 07:45 uur

Spijtig dat het al de laatste week is. Heb er echt van genoten. Deze week komt mijn lievelingschocolade aan de beurt, want hoe donkerder de chocolade hoe liever ik het heb. Bedankt dat ik aan deze campagne mocht deelnemen. Veel nieuwe smaken leren kennen...

EI • 09/05/2019 - 08:59 uur

Super, die pure chocolade!
Ik koop chocolade voor de chocolade-smaak!
Zo ben ik dus minder aan smaken zoals aardbei/meloen/… die erin verwerkt zijn.
Deze box is dus mijn favoriet!
Hoe donkerder, hoe lekkerder bij mijn koffie.

gamertje • 09/05/2019 - 09:02 uur

De laatste box, Original Happiness: de pure, donkere chocolade is heel erg geliefd bij mijn familie, vrienden en collega's. De verrassende smaken, vooral die van Costa Rica haalden bij vele vrienden het OMG. Een zeer geslaagde ervaring! Zalig!!!

Moazeke • 09/05/2019 - 09:48 uur

Heel lekker!
Deze ook terug laten proeven en de reacties waren weerom positief!

cdv • 09/05/2019 - 11:05 uur

Costa rica vond ik de lekkerste; alleen veel ervan eten in één keer voelt niet zo goed; en misschien ook goed, want dan duurt het genot langer; ben soms een veelvraat op dat gebied en dat laat dan toe om er langer van te genieten.
Maar bovenal bedankt dat ik dit heb mogen meemaken. Voor een chocoladefan kon het niet beter zijn. Ook mijn kinderen, familie en vrienden weten me nu te vinden als ze een lekker chocolaatje willen eten. De bonnen heb ik voor de helft uitgedeeld. Zo hebben ze er bij hen thuis ook iets aan.
De verpakking was en is luxe; het past bij de chocolade die erin zit.
Wat zal ik het missen de volgende weken.

edkock • 09/05/2019 - 12:12 uur

Mijn man vond de zwarte chocolade verrassend lekker. Ik ben er minder voor te vinden. Maar ja, voor ieder wat wils. Ik heb er super van genoten , van deze 4 weken. De chocolade was heel vlug op. Spijtig dat deze 4 weken zo vlug voorbij zijn.

Karen. • 09/05/2019 - 13:15 uur

Donkere chocolade is minder mijn ding.
Gelukkig wel fans van het eerste uur in de familie.. zij proefden mee!
We hebben de chocoladerepen ook al voor iemands verjaardag gekocht :)
puur-puurder-puurst

Lieveke85 • 09/05/2019 - 21:03 uur

speciale smaken, je kan echt het fruitige, het rokerige ... in de chocolade proeven.
De chocolade uit Tanzania is lekker, maar de nasmaak weet ik nog niet goed wat ik ervan moet vinden
De chocolade van Oeganda, is niet zo zeer mijn ding de rokerige, aardige smaak is niet aan mij besteed.
De chocolade van Peru vond ik zeer lekker, ook de nasmaak hiervan vond ik goed
De chocolade van Costa Rica was ook zeer lekker, ideaal voor bij de koffie

Nala5 • 10/05/2019 - 11:53 uur

Tanzania chocolade was unanieme favoriet hier! Op de tweede plaats kwam de chocolade uit Uganda. Derde plek ging naar de Peru pure en laatste plek naar Costa Rica. Die laatste kon ons helaas niet bekoren wegens een zeer droge nasmaak.

yandc • 10/05/2019 - 14:56 uur

Het enige dat ik snoep is chocolade en nu kon ik het combineren als test.
Het was zeer fijn het verscheiden aanbod te testen, zeker omdat ik sommige nooit zelf zou kopen. Ook mijn mede testers vonden het een lekker assortiment met verrassende smaken.

onzils • 10/05/2019 - 15:09 uur

Ik heb de voorbije weken niet van de chocola kunnen genieten zoals de bedoeling was, wegens problemen met de wagen onderweg op reis, denkende "had ik maar van die Delicata repen mee om alvast mijn moraal op te krikken". Na 3 weken van allerlei hypotheses en herstellingen die eerst niets veranderden aan de situatie, hoop ik nu dat periode afgesloten is, en ik heb net nog tijd voor 4de week en waar ik eigenlijk het meest naar uitkeek : de fondantchocolade. Prachtig om te zien dat er zelfs zonder vullingen op basis van cacao uit verschillende regio´s zulke smaakverschillen kunnen geobserveerd worden. Ben er nog altijd niet uit welke ik nu het liefst heb!
Misschien zijn de andere series spannender, creatiever ook met ingrediënten en smaakcombinaties, maar aangezien ik graag een stukje chocola eet bij de koffie na een goede maaltijd, denk ik dat deze serie me het meest en het langst zal interesseren, en niet alleen voor mij!. Om eerlijk te zijn : ik had eerder al repen van Original Happiness gekocht en cado gedaan aan vrienden in het buitenland!

whynot • 10/05/2019 - 15:25 uur

Back to the roots met Original Happiness...
Dat 'zwarte chocolade' zo in smaak kan verschillen, had ik niet verwacht.
Costa Rica is mijn favoriet! ! Subtiel, puur, klassevol.80% cacao en 200% smaak!

Volgende vakantiebestemming Costa Rica ;-)

#DelicataByDelhaize #DelhaizeAmbassadeurs.

ellyke64 • 10/05/2019 - 19:52 uur

wat een pure smaken … lekker … verrassend … vrienden en familie smullen

mathilde • 10/05/2019 - 20:10 uur

De donkere chocolade was lekker,behalve deze met 80% vond iedereen hier te bitter

patrick123 • 10/05/2019 - 21:02 uur

De laatste box met de zwarte chocolades was niet echt ons ding, de vorige weken kregen we der betere te proeven, smaakt nogal sterk door...
Zeg dus zomaar niet chocolade tegen CHOCOLADE.... wat zijn er verschillen!!

Maya • 11/05/2019 - 06:08 uur

Alles samen gevat ...het was een fijne tijd om te kunnen proeven van al dat lekkers. Delicata chocolade is echt om van te genieten.. ZO LEKKER...en dan de verpakking niet vergeten ...ZO WONDER MOOI .

Hartelijk dank voor alles. OMG.

Ansilke • 12/05/2019 - 20:34 uur

Week 4: Spijtig genoeg de laatste week! Deze week op het menu: The Explorer Box: allemaal pure chocolade van minstens 64% cacao. Wat ik op voorhand al had gedacht, is ook zo gebleken. Geen enkele van de 4 soorten kon mij bekoren. Ik weet wel dat deze chocolade eigenlijk de gezondste is, maar voor mij veel te straf van smaak. Spijtig, maar gelukkig heb ik er iemand anders blij mee kunnen maken.
Bedankt dat ik heb mogen deelnemen aan deze campagne! Hopelijk tot een volgende keer!

Nusch • 28/05/2019 - 13:31 uur

Deze waren echt superlekker, ze waren op in no-time!!

Terug naar boven