Fairtrade bij Delhaize

Nieuw culinair project rond Fairtrade bij Delhaize

Een nieuw project dat mooi aansluit bij de Fairtade week die begin oktober van start gaat: dat is tweemaal goed nieuws om je talent als keukenprins of -prinses in de verf te zetten!

Tijdens deze opdracht kom je meer te weten over Fairtrade of eerlijke handel, en het Fairtrade assortiment van Delhaize. Speciaal voor jullie hebben we vier producten uit dit assortiment geselecteerd. 😍

We geven je een overzicht van wat je tijdens dit avontuur allemaal te wachten staat.

Fairtrade bij Delhaize

Fairtrade, wat is dat precies?

Fairtrade is een ngo die landbouwers, industrie en consumenten met elkaar in contact brengt om samen een duurzame economie te ontwikkelen, die mens en planeet centraal stelt in het handelsverkeer.

Producten met het Fairtrade label beantwoorden aan strenge criteria op sociaal vlak en milieugebied, zoals de bescherming van natuurlijke grondstoffen en de biodiversiteit, betere arbeidsvoorwaarden en het verbod op kinderarbeid. Ze dragen er ook toe bij dat de landbouwers een correcte, stabiele prijs ontvangen zodat ze in de toekomst kunnen investeren. De landbouwcoöperatieven ontvangen bovendien een Fairtrade premie om gemeenschapsprojecten en duurzame landbouwpraktijken te financieren.

In dit project ga je, samen met 2 999 andere Delhaize Ambassadeurs:

 • Lekker smullen van vier heerlijke, kwalitatief hoogstaande producten uit het Delhaize Fairtrade assortiment (af te halen in je winkel met de coupons die terug te vinden zijn in je welkomstpakket).
 • Elke week op de blog van het projet nieuwe uitdagingen ontdekken en eraan deelnemen.
 • Praten over de Fairtrade week bij Delhaize met de mensen in je omgeving zodat ze kunnen profiteren van onze aanbieding.
 • Recepten bereiden waarin elk van deze vier producten een hoofdrol spelen (op basis van onze aanwijzingen) en mensen in je omgeving uitnodigen om te komen proeven.
 • Foto’s en video’s posten op de blog van het project en op social media met de hashtags #FairtradeDelhaize #DelhaizeAmbassadeurs #connectwhatsgood. Vergeet niet @DelhaizeBelgium en @fairtrade_belgium te taggen.
 • De links delen naar je publicaties en je verrukkelijke creaties via het online verslag.
 • Op het einde van het project de slotenquête invullen om je mening te delen.
 • En tot slot … veel plezier beleven!

De inhoud van je welkomstpakket :

 • Een welkomstkaart.
 • Vier aankoopbonnen waarmee je gratis je Delhaize Fairtrade producten kunt afhalen in je winkel. De aankoopbonnen zijn geldig in alle supermarkten, AD Delhaize en Proxy Delhaize. Let wel : een AD Delhaize en Proxy Delhaize heeft een beperkter aanbod waardoor het mogelijk is dat je deze producten niet zal terugvinden. Indien mogelijk, haal de producten op in een supermarkt.
 • Vijf flyers om uit te delen aan vrienden en familie.
 • Vier kaarten met heerlijke recepten die je in de loop van dit project gaat bereiden. Houd dus de vier Delhaize Fairtrade producten van je welkomstpakket zeker apart tot we aan de culinaire opdrachten beginnen! 😉

Dit project zegt je wel wat? Waar wacht je dan nog op?

Stel je snel kandidaat!

IK DIEN MIJN KANDIDATUUR IN VOOR DIT PROJECT

*Je kan je inschrijven voor dit project t.e.m. 24/09


Nog geen lid van Delhaize Ambassadeurs ?

Het is makkelijk, het is gratis en er zitten geen verplichtingen aan vast. Word lid van onze community en ontvang alle info over dit en alle volgende projecten:

Ik schrijf me in!