River Cleanup with Delhaize

3, 2, 1… Aan de slag!

Klaar voor de allerlaatste rechte lijn naar ons gezamenlijk avontuur?

Alle bewuste consumenten worden verzocht zich aan te melden bij de World Clean Up Day. (Deze actie wordt georganiseerd volgens strikte hygiënische regels en de geldende veiligheidsregels in verband met Corona).

Ben je nog niet ingeschreven voor deze laatste opdracht van je traject? Doe het dan nu, het kan nog (de inschrijvingen sluiten op 16 september)!

Bedenk dat een kleine daad een groot verschil kan maken. We rekenen op jou! 😉

In afwachting hebben we een klein videoverslag voor je gemaakt waarin je kunt zien wat je tijdens deze bijzondere dag te wachten staat.

video

Doe je mee? Schrijf je meteen in en “do the right thing” voor het milieu! 😊

Ik geef mijn mening!


@alle Delhaize Ambassadeurs: met wie in je omgeving heb je over het River Cleanup project gesproken?

Een actie die zoden aan de dijk zet!

We zetten nu de laatste rechte lijn van ons traject in en kijken met z’n allen uit naar dé ultieme opdracht.

Als bewuste consument, hebben we geen enkel excuus om deze uitdaging aan ons voorbij te laten gaan!

Vandaag maken we alle details van deze actie bekend ( ja eindelijk ja 😊 , ik weet dat je daar zat op te wachten), die georganiseerd wordt volgens strikte hygiënische regels en de geldende veiligheidsregels in verband met Corona. Ruil je schoenen in voor laarzen en kom ons helpen om de oevers van onze rivieren schoon te maken! 😊

Delhaize

Afspraak voor de World Clean Up Day!

Ter gelegenheid van de World Clean Up Day, organiseert River Cleanup verschillende opruimacties waarbij overal ter wereld de oevers van rivieren worden schoongemaakt. Doe mee met een actie bij jou in de buurt en til deze actie naar een hoger niveau door je in te schrijven en ons te helpen bij het inzamelen van afval!

Waar en wanneer?
Op 19 september in Antwerpen of Gent
Op 20 september in Brussel of Leuven
Op 26 september in Luik
Op 27 september in Namen

Met wie?
Met alle mensen in je omgeving! Vrienden en vriendinnen, familieleden, buren, collega’s … Het wordt een unieke gelegenheid om samen in actie te schieten voor een goed doel. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 😊

Hoe kan je je inschrijven?
Surf gewoon naar de hiertoe bestemde pagina, kies de datum en de plaats waar je wilt deelnemen en schrijf je in. Je kunt aansluiten bij een reeds bestaande groep of zelf je eigen groep samenstellen.

Zo klaar als pompwater? Goed zo! 😊

Nu zouden we graag wat meer willen weten over je beschikbaarheid.

Vandaar deze kleine enquête.

 

Doe je mee aan deze actie?

Ja, graag!

14 Stemmen, 19%

Jammer genoeg niet

44 Stemmen, 61%

Waarschijnlijk wel

14 Stemmen, 19%

Wie denk je dat er meekomt?

Familieleden (kinderen, ouders, grootouders, broers en zussen …)

39 Stemmen, 54%

Vrienden

25 Stemmen, 35%

Buren

9 Stemmen, 13%

Iedereen die ik ken (familie, vrienden, buren, collega’s …).

10 Stemmen, 14%
Multiple choice vraag 72

@alle Delhaize Ambassadeurs: ben je klaar om je steentje bij te dragen aan een mooie planeet?

Het lijstje van de bewuste consument

We zijn nu al enkele weken samen aan het ijveren voor een betere planeet. Hoog tijd om even na te gaan waar we staan in ons traject van bewuste consument en samen enkele basisregels te bepalen.

Kunnen we misschien een lijstje opstellen van goede gewoontes die we in ons dagelijks leven kunnen toepassen?

Klaar? Begin alvast en noteer ze op een vel gerecycleerd papier!

Delhaize

Aan te vullen lijst van goede gewoontes van een bewuste consument!

Hieronder kan je enkele goede gewoontes van een bewuste consument terugvinden.
Uiteraard zouden we het fijn vinden als je deze lijst aanvult met jouw ideeën van goede gewoontes door deze te delen in de commentaren 😉.

  1. Streef naar zero waste: koop zoveel mogelijk voeding in bulk en hergebruik de verpakkingen, composteer voedselresten, neem je eigen fles en kopje mee naar het werk, gebruik herbruikbare rietjes en bestek, neem stoffen draagtassen mee als je gaat winkelen, verpak je lunch in herbruikbare brooddozen en lunchboxen.

  2. Koop/verbruik lokale producten: lekkere seizoensgebonden voeding eten die in de buurt wordt geproduceerd en lokale producten kopen, hebben een positieve impact op het milieu want op die manier verklein je je ecologische voetafdruk (vervuiling te wijten aan transport) en bovendien steun je de lokale economie.

  3. Recycleer: recycleren is essentieel, want zo geef je producten een nieuw leven en maak je geen nieuwe natuurlijke grondstoffen aan. Wat je kan doen: scheid karton van plastic, lever niet-gebruikte of vervallen geneesmiddelen in bij je apotheker, stop kapotte lampen en batterijen in de hiertoe voorziene containers voor gescheiden afval, recycleer je oude elektrische apparaten zoals computers en smartphones, geef al je voorwerpen een tweede leven, lever je oude elektrische huishoudtoestellen in bij de aankoop van nieuwe.

  4. Gebruik water op een verantwoorde manier: water is een kostbare grondstof, laten we er dus verantwoord mee omspringen om het milieu te sparen en laten we leren om het correct te gebruiken. Geef bijvoorbeeld de voorkeur aan een douche boven een bad, vang regenwater op om je terras schoon te maken, je auto te wassen of je planten te gieten, recycleer het water van de droogkast om de vloer te poetsen en kijk altijd goed na dat je kranen volledig dicht zijn (controleer ook regelmatig op lekken).

    Illustreer aan de hand van foto’s de goede gewoontes die jij thuis hebt aangeleerd en deel ze met ons!

    Zo kan jij met jouw gedrag andere internetgebruikers inspireren!

Ik post mijn foto’s!


@alle Delhaize Ambassadeurs: welke goede gewoontes wil jij jezelf nog aanleren om de gouden medaille van bewuste consument te verdienen? :-)

Deel de boodschap met je buren!

Ben je klaar voor een nieuwe verantwoorde uitdaging?

Die belooft nog opmerkelijker te worden! Sla twee vliegen in één klap en plan een actie in je wijk waarbij je je buren en/of mensen in je omgeving vraagt om mee te doen! Je zult merken, het wordt heel fijn.

Hieronder leggen we je uit hoe het in zijn werk gaat.

delhaize

Een uitdaging in 4 stappen, volg de gids:

  1. Kies een plek in je omgeving of wijk die je wilt schoonmaken.
  2. Breng je buren en/of je vrienden op de hoogte van je initiatief en leg uit wat je wilt opruimen. Maak van de gelegenheid gebruik om hen uit te nodigen deel te nemen aan deze uitdaging en overtuig hen van het nut en de gezelligheid! 😉
  3. Gebruik op de dag zelf de handschoenen die je in je welkomstpakket vond plus de nodige gebruiksvoorwerpen om je taak tot een goed einde te brengen (bezem, vuilnisblik, bakken of zakken om het afval in te verzamelen).
  4. Neem foto’s voor, tijdens en na je actie om achteraf de mooiste beelden met ons te kunnen delen (inclusief het behaalde resultaat)! Ook groepsfoto’s zijn meer dan welkom! 😊
  5. Post je “voor en na foto’s” op social media met de hashtags #DelhaizeAmbassadeurs #RiverCleanup #LessPlastic en vermeld @DelhaizeBelgium.

Ik post mijn “voor/na foto’s”!

Stuur ons vervolgens de links van je publicaties door via het online rapport.
En je kan ook je foto’s op de projectblog plaatsen:

Klik hier!

Deze taak vormt een uitstekende opwarmer voor onze eindopdracht in september, wanneer we het afval langs de rivieren gaan opruimen! We herhalen nog even dat die uitdaging nog aangenamer wordt als ook familieleden, vrienden of zelfs je buren eraan deelnemen. Grijp je kans en vertel hen over het initiatief! 😉

(Deze actie wordt georganiseerd volgens strikte hygiënische regels en de geldende veiligheidsregels in verband met Corona).


@alle Delhaize Ambassadeurs: met wie neem jij deel aan deze actie? Haal je handschoenen alvast maar boven!

Geef je objecten een tweede leven!

Vandaag de dag is milieubewust leven en acties ondernemen voor onze planeet meer dan ooit noodzakelijk. Het maakt integraal deel uit van onze verantwoordelijkheid als individu.

We stellen voor om het nuttige aan het aangename te koppelen met deze “zero waste interieur challenge”.
Als bewuste consument is deze opdracht jou op het lijf geschreven: alledaagse gebruiksvoorwerpen recycleren en omtoveren tot trendy interieurproducten! Dat is toch écht iets voor jou, niet? 😊


Bij wijze van voorbeeld geven we je enkele ideeën om lege bokalen te hergebruiken (je kunt uiteraard ook een ander gebruiksvoorwerp kiezen).

Geef je objecten een tweede leven!

De bokaal: trendy, duurzaam en volledig recycleerbaar!

Bokalen doen het goed dankzij de nieuwste ecotrends. Voor wie streeft naar “zero waste” bieden ze tal van mogelijkheden.
Je kunt er voedingsmiddelen in opslaan of ze meenemen als je gaat winkelen en producten in bulk koopt. In navolging van de stoffen tas wordt de bokaal beetje bij beetje onze favoriete ecologische verpakking.


Bovendien scoort glas zowel op het vlak van hygiëne als van milieu: het is geurloos, natuurlijk en neutraal.

Kan oneindig vaak hergebruikt worden en oogt origineel

Gooi je lege bokalen van smeerpasta, jam, fruit en groenten dus niet weg, maar recycleer ze. Je hoeft dan enkel nog te beslissen welke nieuwe functie ze kunnen vervullen!


Bewaar er bijvoorbeeld je kruiden, snoepjes, pasta, bloem of andere losse voedingswaren in. Keuze genoeg!

Op de koop toe ziet het er mooi uit. Ze ogen trendy en zorgen voor een unieke look.

Denk ook eens verder dan bokalen …

Naast bokalen heb je vast nog andere ideeën om voorwerpen te recycleren. Hergebruik oude potten, schakel kratjes of een trendy opbergdoos in als boekenrek, of maak hippe meubelen van pallets (bijzettafels, tuinset …).


Kan jij nog andere alledaagse objecten bedenken die je een nieuw leven kunt geven?


We staan te popelen om ze te leren kennen!

Verras de mensen in je omgeving en alle andere internetgebruikers door de mooiste foto’s van je creaties te posten op instagram! Vergeet niet @DelhaizeBelgium te taggen en je posts te voorzien van de hashtags #DelhaizeAmbassadeurs #DelhaizeRiverCleanup #LessPlastic


Laat bij deze opdracht je creativiteit de vrije loop!

Ik post de foto van mijn creatie!


Stuur ons vervolgens de links van je publicaties door via het online rapport.


En je kan ook je foto’s op de projectblog plaatsen:

Klik hier!


@alle Delhaize ambassadeurs: welk alledaags gebruiksvoorwerp ga jij een tweede leven geven? 😀 Overstelp je social media met beelden!