De tovergroentjes

De grot van Ali Baba zit vol heerlijke groenten. Er is zelfs een toverboek waar magische recepten in staan...

Klik snel op het recept van jouw keuze om zijn magische wereld te ontdekken:

Soep van DRAKENTANDEN


Warme TROLLENKNOTSEN (recept om in stilte te maken!)


Toverdrankje van ORANJE RAKETTEN


Melodietjes van KABOUTERTROMPETTEN


SCHATKISTEN in plakjes


Salade van KABOUTERFRISBEES


Gevulde INDIANENKANO’S

Soep van DRAKENTANDEN
Soep van drakentanden Versnij de drakentand met een magisch zwaard (mes). Dan voegen we dit ook toe en laten we het even borrelen. Nog een stevige scheut zuiver rivierwater (water), een beetje elfentranen (melk) en een betoverd kruidenblokje (bouillonblokje) erbij. Hop, in de ketel en op het vuur!

Neem nu je elektrische, doldraaiende toverstaf (mixer). Mix samen met een ervaren jager (volwassene) alles tot een lekker toverdrankje. Nu nog een vleugje sterrenstof (zout & peper), en klaar!


Warme TROLLENKNOTSEN (recept om in stilte te maken!) Warme TROLLENKNOTSEN Neem een Trollenknots. Let wel dat de trollen je niet opmerken! Leg de Knots op een toverplaat (houten plankje). Neem je toverstok (mes) en snij de Knots overlangs. Snij alles voorzichtig in kleine stukjes. Hou het muisstil: je wil de trol écht niet wakker maken! Leg de Trollenknotsen vervolgens op een vuurplaat (ovenplaat). Besprenkel ze met paddenslijm (olijfolie).

Strooi er een beetje sterrenstof (zout), gemalen edelstenen (peper) over en stukjes van de heilige berg (parmezaan). Zet alles in de magische ketel (oven).
Zeg 3 x héél zachtjes: Trolli-Trolla-bracadabra! Wacht geduldig 15 à 20 minuutjes.


Toverdrankje van ORANJE RAKETTEN Toverdrankje van ORANJE RAKETTEN Ontmantel met een intergalactisch mes een paar Oranje Raketten. Démonte plusieurs fusées oranges. Snij ze voorzichtig in kleine ronde planeten. Ga in de ruimte om je heen op zoek naar ieniemienie planeetjes (peper) en sterrenstof (zout). Neem een alienkoker (pan) en giet een stevige scheut zuiver rivierwater (water) erin.

Zet het vuur op: voeg de schijfjes Oranje Raket pas toe als de rivierwater even hard pruttelt als de lava in een vulkaan. Quand l’eau pure de la rivière fait autant de bulles que de la lave dans un volcan. Start de countdown en tel tot 250. Neem nu je elektrische, doldraaiende toverstaf (mixer). Prends maintenant un agitateur à hélices électrique (mixer). Mix samen met een ervaren astronaut (volwassene) alles tot een astronomisch lekker ruimtedrankje. Giet dan wat Melkweg erin (room).


Melodietjes van KABOUTERTROMPETTEN Melodietjes van KABOUTERTROMPETTEN Snij de Kaboutertrompetten in schijfjes muziek. Gooi ze in een hete trommel (pan). Opgelet dat je de kabouters er niet bij gooit! Doe er wat sap van eeuwenoude bomen bij (olijfolie). Voeg wat spicy muzieknoten toe (komijn). Hou je van pikant? Voeg dan nog 2 à 3 rode pinnenmutsen toe (pepers).

Luister goed naar de knetterende melodie en dan … smullen maar.

Je kan de kaboutertrompetten op een vulkaan van geplette mini meteorieten serveren.


SCHATKISTEN in plakjes SCHATKISTEN in plakjes Hé, zeebonk!

Open de Schatkisten met een piratenzwaard (mes). Haal er alle gouden muntjes (zaadjes) uit. Klaar? Geef de Schatkisten een goed bad. Neem een schip met platte bodem (braadpan), doe er een eilandje boter in en laat het smelten.

Haal de snijplank boven, snij de kistjes in plakjes en bak ze in de pan. Roer alles goed terwijl je dit zingt met je ruigste piratenstem:

“Hier staat een zeeman aan het fornuis.
En is er iets niet pluis?
Geen zorgen, hij lost het op.
Want deze piraat is helemaal top!”


Voeg ondertussen af en toe wat zout toe om de plakjes te laten weten wie de kapitein is.


Salade van KABOUTERFRISBEES Salade van KABOUTERFRISBEES Snij de groene boomstam (komkommer) met een keukenzaag in Kabouterfrisbees (tandmes). Werp de frisbees in een kristallen bol (kom). Jaag de kabouters uit je keuken: ze kunnen je enorm afleiden! Bestrooi de frisbees met tovenaarskruiden (laurier, tijm, rozemarijn). Schraap stukjes van de heilige berg (Parmezaan), en laat het sneeuwen.

Voeg wat toverdrankje toe (olijfolie) en hop: de perfecte, snelle salade om mee te nemen naar al je druïdebijeenkomsten (barbecues). Oja: nu zijn de kabouters weer welkom om eens te komen proeven.


Gevulde INDIANENKANO’S Gevulde INDIANENKANO’S Graaf je strijdbijl (mes) op. Hak 2 Indianenkano’s in twee (mes). Hol de Kano’s uit met een miniroeispan (lepel).

Neem wat cowboyvlees (rundsgehakt). Oogst wat prairiekruiden (peterselie) en leg alles in de kano’s. Leg de Kano’s 15 minuten in het heilige vuur (oven): zo roep je de smulgeesten van yammie-yammie op.

Vraag ondertussen aan het opperhoofd (mama of papa) om in een andere pot wilde rijst te koken. Gebruik rooksignalen om de rest van de stam aan tafel te roepen.