De tovergroentjes

Een toetje voor je weggaat?

Het laatste hoofdstuk van ons verhaal loopt ten einde. Aan alle goede dingen komt een eind. We moeten dit afsluiten met een happy ending.

Een toetje met oranje raketten

Wat zeg je van een toetje om ons avontuur af te sluiten? Een carrot cake om precies te zijn, met oranje raketten. Ideaal om zowel de oudsten als de jongsten te trakteren.

Gaaf, een toetje

Ken je andere zoete gerechten op basis van tovergroentjes? Deel ze dan op social media. De toverspreuk is #Tovergroentjes.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Maak je vaak toetjes op basis van groenten?

Deel je mooiste momenten met de Tovergroentjes online!

Hallo, piratenvrienden!

Hebben jullie ooit horen praten over de legende van het zilveren spook? Het is een oude mythe uit de wereld van de piraterij. Men zegt dat het vroeger de meest gevreesde kapitein was van de zeven zeeën. Zijn boot dook op uit de mist om zich meester te maken van de buit van de koopvaardijschepen.

Een blij kaboutertje Een blij kaboutertje

Toen hij de rijkste piraat van de oceanen was, is hij opeens verdwenen. Men zegt dat hij nu weer verschenen is. Hij zou op zoek zijn naar de tovergroentjes, vooral de schatkisten (paprika’s). Als je hem helpt om ze te vinden, zal hij misschien aan je verschijnen.

Neem dus een foto van het tovergroentje dat je het lekkerst vindt. Draag een hoofdband of een houten been als je van schatkisten houdt, zwaai met je stokbrood met het feeëndekentje (ijsbergsla), of maak je neus rood met de clownsneus (kerstomaatjes).

En spreek dan de formule uit: #Tovergroentjes. Als hij verschijnt, kun je een lekker gerecht met hem delen.


@alle Delhaize Ambassadeurs: Welke tovergroentje vindt je kind het lekkerst?

De geheime krachten van de tovergroentjes

De tovergroentjes zijn veel meer dan gewone groenten. De legende wil dat ze al sinds lang vervlogen tijden koningen, koninginnen, helden en heldinnen voeden.

Ze zitten vol vitaminen en nutriënten, ze zijn goed voor de gezondheid. Als gezonde ingrediënten dragen ze bij tot het evenwicht van de maaltijd en maken die kleurrijker. Het is een betoverende symfonie op een bord!

De krachten van groenten

Het verbazingwekkendste van dit verhaal is nog dat ze op veel verschillende manieren gegeten kunnen worden: met deegwaren of als puree, rauw of gekookt, in taarten, gegratineerd, in salades, enz. Laat je fantasie en de wens van je kinderen de toon aangeven in je keuken!


@alle Delhaize-ambassadeurs: Wat is je beste truc om je kinderen groenten te laten eten?


We hebben goed nieuws! De bonnetjes zijn uiteindelijk tot en met 6 juni geldig. Tijd genoeg om naar je Delhaize winkel te gaan en de Tovergroentjes te kopen. ;)

Mijn eerste recept thuis

Deze keer vertrekken we naar Amerika, op zoek naar indianen. Hun stam draagt al genera-ties lang een heilig recept over, namelijk van gevulde INDIANENKANO’S. Nu hebben ze be-sloten om dat met jou te delen.

Gevulde Indianenkano's

Hun sjamaan heeft het volledige recept in het toverboek geplaatst. Het wacht je op, lekker warm tussen de pagina’s.

Ik vind het recept

De indianen hopen ook dat je deze kennis en je foto’s met je stam en die van je vrienden en vriendinnen zult delen. Dit is de formule waarmee je dat kunt doen: #Tovergroentjes.


@Alle Delhaize Ambassadeurs: En, wat is het oordeel over het recept? Vergeet niet jouw foto's te uploaden in de fotogalerij!


De kortingsbonnen zijn geldig tot 31 mei. Vergeet dus niet om jouw Delhaize winkel te bezoeken dit weekend!

Sesam, open u!

De grot van Ali Baba zit vol heerlijke groenten. Er is zelfs een toverboek waar magische recepten in zouden staan...

We zijn erin geslaagd om één recept voor je te bemachtigen voor de grot weer dichtging.

Melodietjes van KABOUTERTROMPETTEN

Melodietjes van KABOUTERTROMPETTEN

Snij de Kaboutertrompetten in schijfjes muziek.
Gooi ze in een hete trommel (pan).
Opgelet dat je de kabouters er niet bij gooit! Doe er wat sap van eeuwenoude bomen bij (olijfolie).
Voeg wat spicy muzieknoten toe (komijn).
Hou je van pikant? Voeg dan nog 2 à 3 rode pinnenmutsen toe (pepers).
Luister goed naar de knetterende melodie en dan … smullen maar.De grot en het toverboek zitten ook vol met andere groenten en magische recepten. Ga maar kijken. Wie weet welke schatten je er nog meer kunt vinden.

En denk eraan, het wachtwoord is: ‘Sesam, open u!’

Ik open het toverboek

@Alle Delhaize Ambassadeurs: Welk recept spreek je het meest aan?